16/5 Måndag - Full fart...

Jaha, så var helgen slut! Och som vanligt hann jag inte alls med så mycket som jag hade önskat ;-).

Idag kom jag i alla fall upp hyfsat tidigt, så tidigt att jag till och med hann mocka hästarnas boxar INNAN jag åkte till jobbet - de ni!

Det kändes lite segt precis när jag gjorde det, men eftersom jag visste att jag skulle sluta sent så var det skönt att få det gjort. Dessutom fick ju vovven lite sällskap på morgonkvisten.

Arbetsdagen försvann fort och när jag stämplade ut var kl 17.30. Så när jag kom hem, helt slut, DÅ var det helt underbart att ha hunnit mocka på morgonen. Jag kunde istället "slappa" en hel timme innan M1 och P skulle komma vid 19-snåret.

Slöade inte enbart dock, jag kom faktiskt ihåg att ringa till min gammelmoster B som fyllder 89 år idag. Hipp hipp hurra! Damen har uppnått en aktningsvärd ålder och blev helt överlycklig när jag ringde. Tänk så enkelt det är att göra en människa glad, bara att lyfta telefonluren och säga "hej moster, det är jag från Kartorp. Stort grattis på födelsedagen" :-D.

Min gammelmoster är född i huset som jag bor i och ville ha en rapport exakt om alla äppleträden, vilka som blommar, hur rabatterna ser ut osv. Underbara dam <3

Plockade undan lite i köket och sedan blev det stallet och fixa iordning lite hästmat. M1 och P kom vid 19-snåret och pållan blev iordninggjord för ett dressypass inne i ridhuset.

Kvällen bjöd på solsken, men lite kylslaget. M1 valde att rida fram ute så Lillan fick sig en promis direkt :-).

Det var lugnt i ridhuset, ytterligare en privatryttare till så det var ingen fara att man skulle vara i vägen för varandra direkt. Oktawia var för dagen på osedvanligt strålande humör. Jag har gjort ett par nya hål i nosgrimman, så den satt bättre på plats. Verkade verkligen falla damen på läppen, hon sög bra på bettet och trixade inte alls med tungan som hon kan göra annars.  Avskrittningen gjordes också utomhus så Lillan fick en promis till! Hur som helst M1 var mycket nöjd med pållans insats idag - nu håller vi tummarna att det goda humöret håller sig hela veckan... på lördag är det dressyrtävling nämligen :-).

Var hemma igen strax innan kl 22  och var klar i stallet vid 22.30-snåret... sent i säng alltså blir det idag och det kommer säkert straffa sig i morgon... men då är det en ny dag :-)

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0