22/5 Söndag - Sköna söndag

Vaknar upp till en underbar dag. Soligt och varmt, till och med vindstilla till att börja med. Jag behövde egentligen städa huset, men det visade sig att jag inte hade någon speciell lust med det. Slappade i stället under fm och passade på att njuta av vädret :-).

Det visade sig att T också tyckte det var trevligt att tillbringa en dag på landet och solen, för han dök upp frampå dagen.
Vi tog en kopp kaffe i solen. Så här fram på dagen så hade det börja blåsa upp, men vi satt i lä och då var det hur varmt och skönt som helst. Men lite nytta blev gjort i alla fall. T hade tillverkat en ring till min stora pion, den var i två delar eftersom pionen är stor. Ringen monterades på plats och efter lite pyssel så fick vi upp alla pionbladen och T kunde svetsa ihop ringen.

För övrigt så gjorde jag inte så himla mycket under em. Bakade en rabarberpaj, under tiden som den var i ugnen  så passade jat på att mocka pållarnas boxar. T hade satt igång åkklipparen och lekte med den en stund.

Så till em-fikat blev det i all fall en rabarberpaj med vaniljsås :-)



Kan berätta att pajen smakade mums och det var himla skönt att sitta och slappa i solen och käka god paj :-)

Efter att ha slappat ytterligare så åkte T iväg en sväng. Han mumlade nåt om att bensinen var slut till åkklipparen. Jag passade på att rensa lite i min örtagård. Lite plantor kommer få följa med till jobbet i morgon ;-).

Jag hann också jobba en stund för Gränsbrytning under tiden som T var borta. Var klar med jobbet strax efter att M1 och P kom vid 17-snåret. Idag var planen att Oktawia skulle få skutta lite hinder.

Så när M1 fixat klart Oktawia så var det full fart in till ÖFK, när vi åkte så såg jag att T satt och körde runt på min åkklippare. Himla praktiskt att åkklipparen har en tillhörande chaufför ;-).

När vi kom in till ÖFK så var det fortfarande fint väder, men över Kilsbergen så var det totalt kolsvart... vi hade i alla fall tur och klarade oss från regn.

Ridpasset idag fick bli ute på hoppbanan där det finns hindermaterial framme. Det är ett tag sedan pållande hoppade så det blev ett lätt pass idag och Oktawia tyckte det var lattjo lajbans värre ;-)

Efter framridiningens så var det dags att skutta hinder. Det är cirka 50 cm höga hinder - alltså småskutt ;-)



Pållan skötte sig bra och tyckte det var kul. När sedan blev dags att hoppa en tribbelbarr - på samma höjd som andra hindren så tyckte Oktawia att hindret blev jetehögt och hoppade därefter ;-)



Efter småskutten så var det en nöjd pålla som galopperade av sig runt på hoppbanan :-)




Efter nedvarvning och avskrittning så fick var det bara att lasta och åka hemåt. Väl hemma så blev det avsvampning för damen samtidigt som T höll så hon kunde käka maskrosor ;-). Nästa anhalt var blev hagen för båda pållarna. Jag plockade undan alla prylar och mockade ur trailern. Klarade mig fortfarande från regnet. T hade klippt nästan hela min gräsmatta men slutade eftersom regnet hängde i luften. Han och Lexi åkte till lägenheten och jag fortsatte med pyssel i sadelkammaren. Lite lädervård så här på söndagkvällen...

Frampå kvällningen så pysslade jag med lite strykning av kläder. Skönt att slippa det i morgon bitti ;-). Strax innan kl 21 så var det ut igen för att ta in pållarna och servera dem kvällsmaten. Nu kom regnet...

Resten av kvällen tillbringades i soffan och så kollade jag på Brottet och Straffet. Nu är det sängen nästa!

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0