30/5 Måndag - Skön kväll...

Under natten har det blåst och regnat rejält. Är så trött på blåsten, man orkar ju inte vara ute! Blåste fortfarande i morse, men när jag kom hem efter jobbet så hade blåsten lugnat ner sig och solen sken. Och efter en intensiv dag på jobbet så var det skönt att ta itu med stallsysslorna. Just måndagar slutar jag sent (börjar senare också) och idag var jag trött efter att suttit i 3 olika möten. Så det kändes bra med ett litet ridpass på pållan. Det fick bli ett ridpass i hagen för att inte utmana ödet. Då kan Lillan vara lös i trädgården och hålla koll på vart jag är någonstans.

Så efter att ha mockat och fixat med mat och vatten så fick pållarna komma in och jag gjorde iordning Oktawia. Lillan trodde självklart att jag skulle iväg med bilen och hade full koll på att den inte skulle åka iväg någonstans utan henne ;-).

När det så blev dags att sitt upp på Oktawia så hade det slutat blåsa och solen sken för fullt. En skön kväll försommarkväll blev det :-). Själva ridpasset gickockså bra. Eftersom det lutar i hagen och är allmänt ojämt på sina ställen fick fick Oktawia träna på lite dressyr "offroad" - men det gick bra det med ;-). Damen var i alla fall positivt inställd till att få jobba lite i hagen :-)




Efter uppvärmning i skritt och trav så fick det bli övningar i skänkelvikning - det fick räcka att göra dessa övningar i skritt för att hålla ordning på formen och inte snubbla omkull. Som avslutning på arbetspasset så fick damen träna på att skritta rakt fram men med ställning i nacken - det var assvårt tyckte Oktawia och ålade sig fram som om hon vore full... ;-) Svårast var det att ta ställning åt höger, då ville hon helst ville lägga huvudet på sned och tyckte det var totalt onödigt att göra nåt annat ;-), men till sist så trillade polletten ner och hon kunde gå rakt fram och ändå vrida på skallen ;-). Då var matte nöjd :-).

Blev i alla fall totalt 50 minuters ridpass och Oktawia ser väl måttligt nöjd ut - eller hur? Här tycker hon att det faktiskt är dags att gå in och käka mat ;-)




Nöjda och glada förpassade vi oss in i stallet efter avslutat ridpass och Oktawia blev ompysslad en stund innan det så var dags att få kvällsmaten. När jag var klar så var det full fart in i huset och CSI. Idag missade jag bara de första 5 minutrarna ;-).

Nu blir det nyheter en liten stund innan jag tar en närmare titt på kudden så jag orkar med morgondagen :-)

Det var allt för idag.

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0