7/5 Lördag - Vackert väder och trädgårdsarbetet

Började dagen lite lugnt. Efter att ha släppt ut pållarna, så käkade jag frukost och slösurfade en stund. Men hade inte tid att slappa hur länge som helst, utan det blev till att sätta lite fart.

Jag gjorde en röjning av köket och badrummet, dammade av golven i undervåningen och huset såg genast mer representabelt ut :-). Innan jag satte igång med dagens trädgårdsarbete så fixade jag först mockningen av hästarnas boxar. Lika bra att få det gjort så jag slapp ha det att tänka på senare under dagen.

Jag var lagom klar med stallet när T kom för att hjälpa mig med att gräva om en rabatt. Men först - en fika i solen :-)



Efter kaffe och wienerbröd så var det dags att sätta full fart. Dagens uppgift var att fixa iordning sista rabatten framför huset. I denna rabatt finns inge jord kvar - bara en hård matta av kvickrötter och humle.... lite näva finns också bland ogräset...




Satte alltså igång med att gräva. De planter som ska spara lades åt sidan och rensade allt ogräs bort. Vi grävde och grävde och drog i hur mycket humlerötter som helst. Efter 2 timmar hårt slit (och svettigt) så hade vi grävt bort det mesta. Pionerna får vara i fred,  humlen vid portalen får också vara ifred, men resten är borta. Dags för saft och macka :-)



För att förhindra att gräsmattan ska ta över rabatten igen och det ska bli lättare att klippa gräset så har T fixat plåtar åt mig som ska rama in rabatten. Plåtarna är i en-meterslängder för att de skulle vara lätta att förflytta. Förutom den som är som avslutning på rabatten - den är halvmåneformad.

T svetsar ihop plåtarna



Sidorna svetsas ihop med avslutande delen på plats i rabatten.



Plåtarna grävdes ner och sedan följde det hela av ett svettigt arbete. Nämligen att fylla rabatten med välbrunnen hästgödsel från min dynghög. Totalt gick det 10 kärror med dygna och vi tog en saftpaus mitt i arbetet - för det var VARMT!! Men till sist så var rabatten klar för att få tillbaka sina plantor!



T räfsade ihop allt ogräs i en fin liten hög... lika stor som Lillan blev den ;-)



Nu var både jag och T jättetrötta och hungriga. Klockan var närmare 18 och jobbat hårt i princip hela dagen. Så det blev snabbt på med rena kläder eftersom jag var tämligen jordig. Det blev sedan full fart till pizzeria Falken och där mumsade vi i oss varsin pizza. Jag lyxade till och med till med en "kvällen öl" till pizzan - smakade bra!

Det var en underbar kväll och det var himla skönt att sitta på en uteservering och bli servad mat. Dock var inte arbetet slut för den här dagen. Väl hemma igen så åkte T och Lexi till lägenheten. Jag tog itu med Oktawias motion för dagen. Passade på att utnyttja den sköna försommarkvällen till att tömköra pållan ett pass. Det funkade riktigt bra och damen gjorde finfina galopfattningar och galopperade snyggt och prydligt i en god form. Inget fullt ös - medvetslös med bensprattel åt alla håll och huvudet rakt upp - så som det var för cirka 2 år sedan. Skönt att saker och ting fallit på plats hos pållan och framför allt att hon blivit så mycket starkare. Hon orkar galoppera i kort samlad galopp nu :-D

Var klar i stallet vid 21.30. Pållarna fick lite hö att käka på och jag gick in och kollade lite på TV och slösurfade på datorn samtidigt. Vid 23-snåret så var det ut igen - kvällsrastning av Lillan och sista kvällsmaten serverades pållarna.

Det var min dag för denna gång :-). Har jobbat på duktigt idag :-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0