15/11 Tisdag - Arbete och nöje...

Idag var det alltså dags för KP-seminarium... Kom upp i tid och behövde inte stressa när jag sedan åkte iväg till Universitetet. Vi hade ett gruppseminarium där vi var 3 grupper som skulle opponera på varandra. Jag var först ut med att opponera. Den KP:n jag läst var helt OK, men författarna hade missat att redogöra för begreppen - alltså hade jag inte helt lätt att förstå vad det hela handlade om. Vår handledare hade ytterligare kommentarer och det jag hade kommenterat var korrekt att kommentera. Så det kändes bra.

Sedan blev det min tur att få kommentarer på min KP. Det märktes att mina opponenter INTE hade läst den ordentligt ;-), men i övrigt så var devart helt OK kommentarer. Handledare hade några ytterligare kommentarer, vilka handlade mest om vad jag ska tänka på vid urval av grupp con enkätenskrivning. I övrigt fick jag beröm för väl genomarbetad KP. Så det kändes jätterolgit :-)

Var tillbaka på jobbet till kl 11 - var då faktiskt rätt trött efter seminariet, men det var bara att kavla upp ärmarna och sätta igång att jobba. Men frampå sen em kom faktiskt lite huvudvärk smygande och det var rätt skönt att stämpla ut vid 16.30 snåret och få dra sig hemåt.

Väl hemma så fixade jag lite mat och käkade. Drog sedan på mig stallkläder och precis när jag skulle kliva utanför dörren så dök T upp. Så han följde med ut i stallet och höll mig sällskap under tiden som jag mockade, fyllde på strö, fixade vattenhinkar och hästmaten. Pållarna plockades in vid 19-snåret och trailern placerades på draget till min bil. Vovvarna fick nu sitta och vänta i varsin bil under tiden som jag fixade iordning pållan för ett pass i ridhuset.

Vid 19-30 snåret var jag klar och vi kunde fara in till ridhuset. I ridhuset så var det lite rörigt till att börja med. Vi var ett par ekipage som kom samtidigt och några var på väg ut. När jag hade skrittat fram så hade det tunnat ut bland privatekipagen och vi var 3 stycken kvar, varav ett ekipage red privat ridlektion.

Oktawia var seg som sirap att rida fram, men var bara lite grinig i galoppen och sparkade bakut endast en gång. Däremot så lyckades vi krocka med ett annat ekipage. Blev totalt missförstånd, men vi lyckades få stopp på våra hästar utan någan allvarlig smäll och allt gick bra. Tur i oturen hade vi båda två snälla hästar som inte sparkade.

När sedan ridskolan var klar med sin lekiton - då blev det lite luftigare i ridhuset och risken för krockar minimerades ;-).

När Otkawia fått upp ångan så var hon inte seg längre, istället så sprang hon... tog inte halvhalter utan hon hängde tungt i handen och sprang fortare och fortare... fick i alla fall ordning på damen, även om det tog en stund och övergångar skritt-trav funkade hyfsat. Tränade sedan på lite skänkevikning utmed diagnolen och det funkade också bra. Riktigt bra undan för höger skänkel, inte riktigt lika bra undan för vänster skänkel - men bättre än vad det gjort tidigare. Så matte var nöjd efter kvällens ridpass, även pållan verkade nöjd :-). Snällt klev hon in i trailern också ;-).

Var hemma igen vid 21.30snåret och tog hand om pållan och fixade iordning allt i stallet, parkerade trailern och så full fart in i huset. Innan det fick bli nyheterna så kom jag faktiskt ihåg att montera in ett par bilder i paspartout - ska lämna in ett par påsiktsbilder vid möte med fotoklubben i morgon. Nu slipper jag stressa med det då.

Nu ska jag i alla fall kolla på lite väder - sedan får det bli en närmare titt på kudden. Så detta var allt för idag.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0