17/11 Torsdag - Ridhuset...

Var lite trött när jag kom hem efter jobbet. Men efter en portion med varm risgrynsgröt *mums* så laddade jag på med energi. På med stallkläderna (och underställ) och så full fart ut till stallet. Det var någon minusgrad ute så det var skönt med underställ. Lillan var lagom glad över att få vara med mig i stallet - täcke till trots - helst ville hon sitta i bilen. Gäller ju att vara beredd ifall jag ska åka någonstans. Just ikväll så var ett besök till ridhuset inbokat - det tror jag Lillan kände på sig. Pep och gnällde gjorde hon hela tiden när jag gjorde klart stallfixet.


Det tog cirka en timme att mocka båda boxarna, fixa vattenhinkar, ställa kraftfoder och så var jag tvungen at klättra upp på höloftet och slänga ner en omgång hö. Fixade höpåsarna innan pållarna blev insläppta i stallet. När pållarna var på plats och jag var klar med allt i stallet så gjorde jag klart bil och trailer innan jag gick in huset för att värma mig en stund. M1 och P kom vid 19-snåret och innan jag masade mig ut stallet igen så passade jag på att knäppa ett par bilder på ett par av mina kissar...

Lisa i egen hög person - hon gillar att vara parkerad på min kontorsstol.




Nalle hade parkerat sig i fåtöljen framför kaminen - det verkade han rättt nöjd med ;-)



I stallet blev Oktawia iordninggjord för en tur till ridhuset och vid 19.30 var pållan lastad och vi kunde fara iväg.

Framme vid ridhuset väntade T och Lexi så vi tog en promis med vovvarna under tiden som M1 värmde upp Oktawia.

Det var lite småkyligt ute så på väg tillbaka till ridhuset blev det en sväng till cafét där jag köpte mig en kopp té och en macka. Sedan in med Lillan i bilen och sedan till ridhuset. Pållan skötte hyfsat idag. Inte lika grinig som sist, men lite seg. Damen såg nöjd ut efter ridpasset i alla fall. Snällt klev hon också in i trailern och vi kunde vara hemåt. Väl hemma så var det den varnliga proceduren. Pållan blev omhändertagen, kvällsmaten serverade, plockade undan alla prylar och fixade iordning på trailern. Var klar med allt i stallet vid 21.45 snåret. Så nu är det nyheterna på 4:an och snart blir det sängen.

Så dett var allt för diag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0