19/11 Lördag - Vackert väder...

För ett år sedan så var det -12 grader och massor av snö. Idag så vaknade man upp till ett strålande väder och 10 plusgrader :-O. Med tanke på de två senaste snörika vintrarna så gör det ingenting att snön dröjer. I alla fall inte dagar som denna - när det är strålande sol ute :-)

Mitt schema för dagen var rätt späckat så M1 skulle rida ut på pållan. Alltså blev det mockning efter frukosten, och när jag var klar i stallet så var det dags att byta om för att fara in till stan. Men först så hann jag ut en sväng i trädgården med kameran för att utnyttja dagsljuset. Några bilder blev det :-)

Helt otroligt nog så blommar min Stjärnflocka för fullt så här i november... 




Även bollkrysantemumen har börjat blomma igen... gör inget ifall frosten håller sig borta ett tag ;-)




Prydnasgräset fortfarande vackert...




Något som också syntes bra så här i solskenet - det är att min gräsmatta behöver befrias från ett lager av löv...



När jag var klar för att åka in till stan så dök M1 och P upp så jag hann hälsa och be dem ge hästarna sin em-mat efter ridturen. Och så full fart in till stan.

Turen gick först till Universtitetsbiblioteket, T hängde med dit eftersom vi skulle besöka T's pappa när jag var klar på bibblan. Det var skönt att besöka universtitetsbiblioteket så här en lördag - var tämligen tomt på studenter så jag kunde leta i lugn och ro. Fick hjälp med en bok som jag inte hittade, den stod på en annan våning - så det var inte så konstigt ;-). 10 stycken böcker fick jag med mig och när jag var klar så blev det en tur till sjukhuset. T's pappa är lite dålig och ligger inlagd för att pigga på sig. Så en timmes besök blev det innan vi sedan for vidare.

Vi fortsatte till Café Garden där T bjödning mig på lunch - har ju namnsdag i dag :-). Jag valde lasange och det smakade smaskens. Vi åkte sedan in en sväng in på Mariebergs Galleria. T kollade på Vinterjacka, men kunde inte bestämma utan får väl fundera vidare. Jag var inne en sväng på Claes Ohlsson och kollade på TV-antenn, men måste kolla vidare ifall det räcker med en inomhusantenn för att få in "gratiskanalerna" till en digitalbox eller ifall jag behöver ha en utomhusantenn. Innan vi for tillbaka hemåt så blev det också ett snabbt besök till Systembolaget - jag skulle inte ha nåt, men T shoppade sig en flaska glögg.

Var hemma igen vide 15.30-snåret och då blev det varsin kopp kaffe och jag packade upp litterturen jag lånat på bibblan - kommer att ha att göra ett med min litteraturstudie :-)



Har ett gäng rapporter också som ska läsas igenom :-)

Efter fikapausen så blev det en vända ut till stallet igen. Pållan fick sin eftermiddags mat och så fixade jag i ordning hästmaten för nästkommande dygn och fyllde på mer vatten till pållarna. Under tiden jag pulade i stallet så fick Lexi springa av sig ute. Hon hade fullt upp med att hålla kolla på alla katterna så hon sprang runt som en vettvilling ;-).

Vid 17-snåret så var det dags för T och Lexi att fara vidare till lägenheten. Jag placerade mig vid mitt skrivbord och ägnade mig åt mina studier under några timmar. Gick i genom litteraturen, kollade igenom några av mina rapporter och skrev ut valda sidor. Det är ju lättare att läsa på papper istället för att läsa från bildskärmen. Satte mig också ner och strukturerade upp dispositionen i min uppsats och plockade över användbart material från min KP. Lyckades producera ihop 9 sidor av min uppsats... bara ett 40-tal sidor kvar med andra ord ;-).

Till sist så var jag tvungen att lämna mitt skrivbord - börja känna att jag inte kunde få ordning på mina tankar och dessutom så fick jag ont i ryggen... 3 timmars koncentrerande hade gjort sitt. Får allt fortsätta i morgon - nu får det bli soffan en stund och Morden i midsomer på 8:an och snart är det också dags att ta sig en sväng ut till stallet för att plocka in pållarna för kvällen - och det är väl det mest spännande som händer ikväll ;-).

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0