21/11 Måndag - Ridhuset...

Började dagen med ett veterinärbesök. Hade en tid för Lillan på vanliga kliniken. Lillan är så himla stel på morgonen så hennes artros  i ländryggen behövde kollas upp.

Själva artrosen är som den är - men Lillan hade muskelkramper i ländryggen, men för övrigt så var hon helt OK i alla andra leder och lårmusklern avar också helt OK. Det veterinären rekommenderade är rehab-behandling hos deras fysioterapeut, först och främst behöver Lillan massage över ryggmusklerna och för att lösa upp kramperna ordentligt så rekommenderade hon stötvågsbehandling. Till att börja med fick jag med muskelavslappnade medicin hem. Nu ska jag och T bara hitta en tid som vi kan få in ett besök hos terapeuten. Min kalender är fullspikad och T har fullt upp på skolan.... T åkte i alla fall hemåt med Lillan så jag kunde fara iväg direkt till jobbet och så var det fullt ös resten av dagen.

Efter en hektiskt dag på jobbet så var det full fart hemåt. När jag fått i mig lite mat och bytt om så var det stallet nästa. Fixade mockningen, vattenhinkar, slängde ner hö från loftet, fixade iordning hästarnas mat och så in med pållarna från hagen. Hade precis fått på trailern på bilen när M1 dök upp för att fixa iordning Oktawia för ett ridpass i ridhuset. Vid 19-snåret var vi klara för avfärd och pållan klev snällt in i trailern så vi kunde åka.

Under tiden som M1 värmde upp pållan så gick jag och Lillan en liten promis. Lillan fick sedan finna sig i att sitta i bilen under tiden som jag gick in för att kolla på M1 och Oktawia.

Pållan jobbade på bra, verkade inte vara allt för grinig i dag. Någon gång måste ju höstgrinigheten ge med sig ;-).

M1 tränade på övergångar, öppna i trav och galopp  och det funkade bra, lättare i ena varvet - men så brukar det vara. M1 avslutade träningspasset med att träna på förvänd galopp, först på fyrkantsspåret och sedan på 20-meters volt. Tror faktiskt att Otkawia fick en liten aha-upplevelse under jobbet med förvänd galopp på volten. När det såg ut som om damen blev lång och skulle bryta av i vilken sekund som helst, så var det precis som om hon hittade sin egenbalans, fick till formen och kunna hålla den förvänta galoppen :-D. Riktigt duktigt gjort och det fick avsluta dagens ridpass.

M1 var nöjd med dagens träningspass och pållan såg också nöjd ut :-). Så in med pållan i trailern och så full fart hemåt.

Väl hemma vidtog sedvanliga rutinen. Pållan togs om hand, kvällsmaten serverade och så plockade jag undan alla prylar och trailern parkerades på sin plats. Var för en gång skull klar med allt i stallet så jag hann in i huset tills det att CSI började. Så soffhäng får avsluta min dag och efter CSI blir det till att ta en närmare titt på kudden.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0