6/11 Söndag - fortfarande förkyld...

Sovit dåligt i natt pga halsont och snorig näsa... än så länge slipper jag den kraftiga hosta som jag brukar få när jag är förkyld. Kravlade mig ur sängen vid 8-snåret och var då tämligen matt, men pållarna behövde få bli utsläppta och få sin frukost. Dessutom så hade jag bokat in en date med min höbonde för att hämta hö på fm, alltså bara att sätta fart.

T kom vid 9-snåret så jag inte behövde åka och hämta höt själv. Det tackar jag för. Vid 9.30 så var jag klar och vi hakade på trailern på min bil och vi for iväg. En timma senare var jag hemma igen med 500 kg hö och 60 kg havre :-). Jag har kvar hö från i våras, 30 balar, men nu var det dags att få hem nytt parti hö och blanda med det gamla så pållarna inte får ont i magen. 

Det tog en stund att få höt på plats på höloftet, men det berodde på att jag jobbade långsamt... kroppsansträngning är ju inte det mest lyckade när man är förkyld. Till sist så låg att hö på rätt ställe och jag förpassade mig in i huset för en kopp kaffe och vila. Fick i mig lite a-fil och müsli också så jag fick lite energi. När jag vilat så orkade jag ge mig ut i stallet igen för att göra klart med stallsysslorna. T var kvar inne i huset och hjälpte mig att göra kattlådor osv under tiden som jag fixade klart stallet. Så när jag var klar i stallet så kunde vi åka iväg en sväng.

Först åkte vi till Granngården där jag shoppade soja till pållarna. Fick en smärre chock bara - innan sommaren kostade sojan cirka 200 kr - nu hade de höjt till 299 kr!!! Rena rama rånet!! De säsonger när alla höbönder fått kanonvärden på höt - då är minsann sojan billig... nåja, får trösta mig med att det inte är så mycket soja som jag behöver ge. Hö för vinternsäsongen har perfekta värden för Bianca, och dessutom är det perfekta värden när det gäller mineralerna. Det händer ju inte varje år ;-).

När jag var klar på Granngården så åkte vi vidare ut till Marieberg och det blev en sväng på Ikea - halva Örebro var där och jag sprang på flera stycken av mina arbetskamrater.

Det var inget speciellt som varken jag eller T skulle ha, men vi kollade runt lite. Jag hittade i allafall krokar som passar till en vedställning T gjort åt mig. Krokarna är till att hänga på sidan av vedställningen så jag kan ha spiskrokarna hänga där.

Eftersom det är november så var det massor med julprylar att shoppa på Ikea - jag hittade en jättesöt liten batteridriven ljusslinga med sugploppar - blir perfekt att ha på en spegel :-).

Efter besöket på Ikea var jag jättetrött och ville åka hem och så blev det. Väl hemma så var det dags att fixa middag. Ris, stek lax och wokgrönsaker + en kall sås på yoghurt och sweetchilisås. Maten smakade bra och vi blev mätta och belåtna.

Innan T och Lexi for tillbaka till lägenheten så åkte vi iväg en en sväng till kyrkan. Det är ju alla helgons dag idag och jag tände ljus på mammas och pappas grav. Tyvärr så har INTE min mellansyrra fixat iordning gravarna. Hon har i alla år gjort en stor affär av att hon minsann ska fixa gravdekorationerna. Så jag har köpt ljus och tänt varje helg under vintern. Dessutom så är det jag som shoppar sommarblommor för en mindre förmögenhet och får åka fram till kyrkan och vattnar.

Så jag tycker inte det är för mycket begärt att hon drar sitt strå till stacken och åtminstone fixar gravdekorationen på hösten. Men nä - istället så skiter hon allt... men, men hon har väl fullt upp med sina "problem"... förbannade människa!

Nä, det får nog bli så att det får bli gravvård på gravarna - så får kyrkan skicka faktura till gravrättsinnehavaren - då kommer hon inte undan vad gäller den ekonomiska biten i alla fall.

När vi var klara vid kyrkan så körde T hem mig innan han och Lexi fortsatte till lägenheten. Jag själv tog itu med lite pluggande. Kollage igenom en rapport och så ut på Internet och sökte lite information, till sist så blev det SCB's hemsida för sökning av lite statistik - och där fastnade jag :-O. Hittade massor av intressant och ny statistik som jag har användning av till min C-uppsats :-). Strax innan 21-snåret så var jag tvungen att bryta mitt "grävjobb". Hade då fastnat framför datorn i 3 timmar och var aningens stel i kroppen... det var dags att gå ut och plocka in pållarna för kvällen och servera dem kvällsmaten. Kollade också igenom pållarna så att allt var bra med dem. Sedan full fart in i huset och så fick det bli soffan och Starke man.

Nu är denna dagen slut och det är dags att förpassa sig till sängen. Lika bra att inta horisontalläge och hoppas att förkylningen går åt rätt håll.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0