7/11 Måndag - Åter arbetsdag

Är i alla fall inte sämre i min förkylning - så det fick bli jobbet idag. En dag med asmycket att göra så det var bara att kavla upp ärmana och sätta igång. Dagen avslutades med ett möte som drog ut på tiden, så jag var inte hemma förrän strax innan kl 18. T var på plats då i alla fall.

Jag drog snabbt på mig stallkläderna och fixade mockningen i raketfart.  T och Lexi for tillbaka till lägenheten eftersom jag skulle in till ridhuset med pållan. Jag hann i alla fall klart med mockningen framåt 18.30-snåret när M1 och P var på ingång. Pållarna blev intagna i stallet och så fixades Oktawia iordning för ett pass till ridhuset. Och så for vi iväg.

När vi var framme vid ridhuset så tog jag en promis med Lillan innan jag shoppade mig en kopp thé och en macka i fiket. Var tvungen att nåt  i magen ;-)

Pållan skötte sig rätt bra idag, framför allt med tanke på att hon stått i 5 dagar. Lite stel var hon och hade åsikter om att behöva jobba med sin kropp. Men det var i alla fall inga större protester, och hon jobbade på bra. På slutet av ridpasset så såg det helt OK ut. Eftersom jag fortfarande har ont i halsen så blir det M1 som är pilot i morgon också, så då får vi se vilket humör damen är på då ;-).

Var hemma igen vid 21-snåret och pållan blev omhändertagen och kvällsmaten serverad. Plockade undan alla prylar och parkerade trailern på rätt ställe. Var klar kl 21.30 - inte allt för sent med andra ord.

Jag hann alltså kolla på andra halvan av CSI och nu får det bli lite nyheter på 4:an innan det är dags att uppsöka sängen.

Innan det är dags för sängen ska jag komma ihåg att maila min syrra i England. Vår mellansyrra vägrar att fixa iordning våra föräldrars gravar med gravkransar. Hon meddade mig idag att hon har betalt kransarna i alla år så nu får jag göra det.

Jag har däremot planterar vårblommor och sedan sommarblommor varje år, bortsett från ett par gånger då syrran från England varit hemma och fixat det. Jag har också köpt gravljus och åkt fram till gravarna och tänt varje helg. Får lägga ut ungefär 1500 kr på blommor och ljus för en säsong. Inte en gång att mellansyrran erbjudit sig att vattna blommor eller tända gravarana. Och då bor hon inte alls långt från kyrkan... 

Nu så passar det inte mellansyrran att betala 300 kr för ett par gravkransar. Jag känner att jag har fått nog, så jag meddelade mellansyrran att nu är det läge för gravvård och eftersom hon är gravrättsinnehavare så är det hon som får fakturan. Får till svar att hon inte tänker betala någon gravvård utan kommer skicka fakturan till England.

Jag visste sedan tidigare att mellansyrran inte har alla hästar hemma  - men nu har hon verkligen visat vad hon går för!!! Djävla förbannade självupptagna subba!!!!

Tyvärr så väljer man inte sin släkt, men det är hem himla tur att man kan välja att inte behöva umgås med dem. Det är knappt man fattar att vi har samma föräldrar....

Tror inte jag känner nog mer otrevlig människa nämligen... Nä, kontakt med yngsta syrran i England för att lägga upp en strategi hur vi ska gå tillväga....

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0