8/11 Tisdag - Ridhuset...

Min förkylning är envis och vill inte ge med sig, samtidigt som den inte bryter ut och ser till att jag blir dyngsjuk. Att vara halvrisig är inte lattjo heller.... Fram på em så hade jag extremt ont i huvudet - att jag satt på möte och skulle vara alert - underlättade inte saken. I vanliga fall så får jag luftrörskatarr i samband med förkylning, men denna gången verkar det vara så att mina bihålor får ta stöten...

Så när jag kom hem så blev det till att pilla i sig ett par Alvedon och smärtan från huvudet gav med sig lite. Käkade lite mat och så drog jag på mig stallkläderna och tog itu med stallfixet. Hade kommit hem i vettig tid idag, så jag kunde mocka och fixa maten utan att stressa. Var klar med allt inkl trailer på plats och alla hästar i stallet när M1 och P dök upp vid 19-snåret.

Oktawia blev iordningfixad för ett dressyrpass i ridhuset och jag passade på att borsta Bianca lite - det tyckte hon var trevligt ;-).

När M1 var klar med Oktawia så klev hon snällt in i trailern  och det var full fart till ridhuset. Som vanligt gick jag en sväng med Lillan, sedan fick hon följa med in till ridhuset. Lite gnällig var Lillan idag - det händer ju inget när vi är i ridhuset ;-), men hon skötte sig rätt bra ändå.

Oktawia fick idag göra lite svåra övningar, jobbiga för både kroppen och hjärnan. Fick träna på övergångar, sedan blev det finlir med samlande rörelser i form av övningar i sluta och öppna på volt samtidigt som de skulle minska och öka volten - det var asjobbigt tyckte Oktawia - men kämpade på jätteduktigt.

Efter den jobbiga samlande övningen så fick pållan vila en stund när tränare och beridare gick igenom nästa övning som innebar träning på förvänd galopp. Pållan passade då på att koppla bort sig totalt den stunden ;-)




Övningen i förvänd galopp gick bra - märks att pållan börjar bli starkare och få bättre balans. Fixade hörnpasseringarna i förvänd galopp alldeles utmärkt :-). Jag tror att pållan tyckte denna avslutande övninge var plättlätt jämfört med trixande i övningen innan ;-).

Hur som helst - ett bra träningspass med nöjd pålla och nöjd ryttare :-)

Snällt klev sedan Oktawia in i trailern och vi kunde vara hemåt. Väl hemma så blev en trött häst omhändertagen och sedan serverades kvällsmaten. Kissarna fick också lite mat innan jag plockade undan alla prylar och fixade iordning på trailern. Var klar med allt i stallet till kl 22 - så nu är det nyheterna och sedan sängen!

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0