10/9 Lördag - Soligt...

Efter att ha kravlat mig ut stallet och släppt ut pållarna på mrogonkvisten, så förpassade jag mig till soffan. Där kollade jag på nyhetsmorgon under tiden som jag drack mitt frukostkaffe och käkade mina frukostmackor. Skönt att börja dagen med en stunds soffhäng :-).

När jag väl kom igång och fixat iordning mig själv så började jag med att städa på övervåningen. När jag var klar och tänkte börja städa på undervåningen så sken solen för fulla muggar. Det gick ju inte att fortsätta med städningen... i morgon ska det regna så jag valde att gå ut och njuta av solen. Lillan, som är en soldyrkande vovve, la sig mitt i solen. Jag plockade lite äpplen, fortfarande mycket äpplen som trillar ner på backen. När jag fyllt en kärra med äpplen och tömt den så tog jag itu med mockningen av pållarnas boxar.

Det var lika bra att få stallet fixat. Så jag mockade, fyllde på med nytt spån, fyllde på vatten ute osv. När jag var klart kände jag mig lite trött. Upptäckte att det var lunchdags - jag behövde få i mig mat ;-).

Alltså tog jag itu med tillagning av lunch. Fixade iordning mos av potatis och morot, till detta blev det stekt strimlad kassler och purjolök. Precis när maten var klar så dök T upp... han kom för att klippa min gräsmatta, så det var ju bäst att han fick lite käk först ;-).

Lunchen intogs ute i trädgården - varmt och skönt var det. Gräset var tämligen högt men innan T drog igång åkklipparen så åkte vi iväg en snabbis till Hööks. Där shoppade jag ett tunnt reflextäcke med fleecefoder till Lillan. Lillan har börjar frys nu när det blir lite kyligare  på kvällen, och jag tycker att det är synd att redan behöva släpa fram hennes tjocka vintertäcke.

När jag kom hem med täcket och Lillan fick prova det så blev hon helt överlycklig och hoppade runt som en vettvilling. Helt otroligt hur nöjd en vovve kan bli med att få på sig ett täcke ;-). Hon rusade ut för att visa upp sig för husse, sedan var det full fart framt ill bilen. Det är liksom bara en sak som kan smälla högre än att få täcke på sig... och det är att få sitta i bilen *fniss*.



Jag satte igång med att återigen plocka upp äpplen. T började klippa gräset och det var rejält högt på sina ställen. När jag hållit på med äppelplockningen i en timme så började det dra ihop sig för M1 och P att dyka upp. Planen för idag var en genomridning av pållan i ridhuset inför morgondagens tävling. Alltså såg jag till att få i mig lite ätbart eftersom det skulle bli för sent när jag väl var hemme igen. Hann också få i mig lite kaffe innan det var dags att stoppa in pållan i trailern och åka in till ridhuset.

Pållan skötte sig rätt bra idag. Lite protester blir det när hon tycker det blir lite jobbigt, men inte så farligt ;-). Bara att hoppas att damen är på bra humör i morgon ;-).

När vi kom hem igen så hade T hunnit klippa det mesta av gräsmattan, så han kunde hjälpa mig att hålla i Oktawia så jag kunde bada henne. Gällde att passa på när det var bra väder. Jag har inte badat damen nåt sedan sommarbetet och hon behövde bli ordentligt rengjord. Så jag fyllde upp med en massa varmt vatten och så blev det schamponering av pållan. Det som sedan tar mest tid är ju att skölja hästen.... jag har bara kallvatten i slang så det är inget allternativ. Utan det är varmt vatten som gäller och då hälla från hink...

60 liter senare så var pållan avsköjd och ren - matte var lika blöt som hästen ;-)




Det blev sedan fleecetäcket med hals på pållan. In i boxen och ett par kilo hö att tugga på. Jag plockade rätt på utrustningen, benskydden och sadelpadden hamnade i tvättmaskinen. Går ju inte att åka iväg på tävling med smutsig utrustning ;-).

Vid 20-snåret var jag klar med allt utom smörjning av sadel och träns, men det får bli i morgon fm. T och Lexi for till lägenheten och jag själv förpassade mig in i huset. Det blir fort mörkt nu och det kändes rätt skönt att få dra av sig de blöta stallkläderna och krypa upp i soffan under en varm filt och en kopp te en stund.

Passade på att slösurfa en stund, kolla lite på TV och snart är det dags att gå ut stallet igen för att ta av fleecetäcket från pållan och så servera hästarnas kvällsmat.

Resten av kvällen ska jag nog kolla på Brottkod försvunnen och mycket mer än så lär inte hända ikväll.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0