15/9 Torsdag - Ridhuset...

Efter en hektisk dag på kontoret - som slutade 17.30 - så var det bara att lägga i en annan växel när jag väl kom hem. Hoppade i stallkläderna direkt när jag kom ut. Ut till stallet och mockade båda boxarna i ett rasande tempo ;-). Var klar med stallet till kl 18.30 när M1 och P dök upp. På med trailern på bilen och så in i huset för att få mig lite mat. Tur att det inte var jag som skulle rida idag - var lite lätt stressad ;-).

Strax efter 19-snåret så var pållan iorddninggjord och instoppad i trailern och vi kunde åka iväg. När jag så sakteliga körde ut från mitt hus så tyckte jag att jag såg nåt konstigt ute på gärdet... var det hästar som var på rymmen månne... Var tvungen att stanna bilen och kliva ur för att kolla ordentligt. Hade med mig videokameran för att jag tänkte filma pållan och M1 under kvällens ridpass. Så fram med den och så zoomade jag ordentligt.

Det var inga hästar som var ute på stubbåkern.... det var mamma älgko....



och två tillhörande kalvar....



hm... kan inte älgarna hålla sig i skogen... tycker inte det är så lattjo att ha dem springades så nära huset...

Hoppade in i bilen igen och vi fortsatte till ÖFK.

Jag och Lillan tog en promis under tiden som M1 värmde upp pållan. På vägen tillbaka så tog jag svängen förbi caféterian och köpte med en kopp té - det smakade bra eftersom det var en lite kylig kväll.

Pållan var på ett bra humör idag och M1 tränade på detta med rakriktning - något som Oktawia tyckte var rätt jobbigt, men kämpade på.






Lyckades rätt bra med jobbet att få pållans bakdel på rätt köl i galoppen - helst så vill ju Oktawia galoppera med bakdelen helt innanför spåret - så det var jetejobbigt att hålla hela kroppen på rätt köl ;-)



Dagens ridpass avslutades med att M1 red igenom dressyrprogrammet LB:1 - vilket går på kort bana (40 meter). Lång bana (60 megter) har ju funkat bra och vi var lite oroliga att pållan skulle tjura ihop nu när det är dags för program på kort bana. Men vi behövde inte oroa oss. Oktawia skötte sig alldeles utmärkt idag :-)






Galoppen har verkligen blivit mycket bättre sedan förra året :-).



Så Oktawia var en mcket duktig liten häst idag :-) Klev också snällt på trailern när det var dags att fara hemåt :-).

Väl hemma så blev pållan ompysslad, Bianca blev kollad och allt var OK med henne. Kvällsmaten serverades till pållarna och jag plockade undan alla prylar innan jag så gick in i huset för kvällen.

Kvällen avslutades med en stunds soffhäng och jag klite TV en liten stund innan det så blir dags att inta sängläge.

Detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0