17/9 Lördag - Full rulle...

Idag har det varit en helt otroligt vacker höstdag. Tyvärr var jag bara tvungen att vara inne och städa. Inte städat ordentligt på 3 veckor och till sist så funkar det inte längre...

Så efter det att pållarna blivit utsläppta till sommarhagen, jag fått i mig frukost och fixat mig iording så var det bara att ta itu med dagen.

På med tvättmaskinen, dammade och plockade iordning i hela huset, så fram med snabeldraken så operation dammsugning påbörjades. Det var soligt och varmt ute, så Lillan låg och solade ute - på så sätt behövde hon inte konfronteras med snabeldraken. Det är ingen trevlig bekantskap nämligen.

Det tar en stund att dammsuga hela huset och inte hör jag något heller. Så jag blev lite förvånad när jag var klar med dammsugningen och upptäckte att T hade kommit och var i full färd med att släpa undan grenarna från den nersågade björken. Trodde vi skulle fixa ordning på björken senare i em... men vill T slita så inte mig emot ;-)

S hade sågat upp halva björken i lämpliga bitar, bensinen tog slut så han hann inte klart. Syns tydligt att björken var allt annat än fräsch invändigt...





Jag fixade lite soppa till lunch, behövdes lite mat i magen för att orka fortsätta jobba. Efter lunchen så fortsatte jag med att städa toaletter och badrummet för att avsluta med att moppa golven. T jobbade vidare med att dra bort grenarna från björken....



När grenarna var bortsläpade så trasslade vi rätt på tråd och stolpar och stänglset till vinterhagen blev uppsatt igen. Pållarna tyckte det var lite konstigt att inte kunna röra sig i hela hagen ;-). Den halvan av björken som ännu inte är uppsågad får ligga kvar i hagen. Varken jag eller T kunde rubba resten av stammen, så den får ligga där tills S med motorsågen har tid igen ;-).



T släpade ner alla grenarna mot vedboden så ska han kan såga upp det som går att använda till ved. Lite att göra med andra ord...



När T släpat klart alla kvistarna så hjälpte han mig med att skaka mattorna. När det var gjort så kunde jag lägga på dem och huset var färdigstädad.  T åkte iväg till Kumla för att hälsa på svärfar och jag tog itu med stallet. Fixade mockningen och vattenhinkarna vid 15-snåret då M1 och P dök upp.

Under tiden som M1 fixade ordning Oktawia så fixade jag klart det sista i huset och drog på mig stallkläderna. Sedan ut och hakade på trailern och så kunde pållan lastas och färden gick mot ÖFK.

Idag så var det full rulle vid ÖFK. Jobbet med att byta ridhusbotten i nya ridhuset var i full gång, det var fälttävlansträning på gröna banan, ridlekis vid lilla sandpaddocken och övrigt löst folk runt Herrgården. M1 skrittade iväg till ponnypaddocken där M1 kunde träna - inte helt i lugn och ro - M1 var lite spänd. Vi vet inte vad hon reagerade på, men nåt tyckte hon var konstigt....  men för övrigt så skötte sig damen bra. M1 avslutade ridpasset med att rida igenom LB:1-programmet och det funkade bra. Blev sedan en lite promis när M1 sedan skrittade av pållan.

Innan jag sedan åkte hemåt så fick det bli en sväng till Willys för att shoppa lite kylskåpsvaror, hundmat och kattmat. Pållan stod snällt och väntade i trailerna under tiden som jag var inne på Willys. När jag var klar så var det i alla fall dags att fara hemåt.

Väl hemma så var T i full fart med att såga grenar åt mig. Blir finfin ved till nsäta år :-). Jag fixade iordning pållan och så fick det bli hagen igen för pållarna en stund. Plockade undan på alla prylar och mockade ur trailern. När jag var klar så var jag tämligen utsvulten och fixade iordning pasta med bacon och champinjoner/kantareller. T var också hungrig efter allt släpande och sågande.

Efter maten så blev det stallet igen och jag putsade iordning sadel och träns inför morgondagens tävlande. Jag var klar strax innan 20-snåret så då fick pållarna komma in i stallet igen. Maten serveras senare. När pållarna var placerade i sina boxar så förpassade jag mig in i huset och soffan. Ett gammal avsnitt av Morden i midsomer får avsluta kvällen. Ska snart ut och kvällsmata pållarna och sedan blir det sängen. I morgon blir det INGEN sovmorgon - tävling i Lindesberg står på schemat och jag ska upp kl 7 för att ge pållarna sin frukost.

Så roligare än så här blir det inte idag.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0