20/9 Tisdag - PSA

Arbetsdagen började med att vi i administratörsgruppen hade en fm med internutbildning. Strax innan 12 samlades hela vår enhet för att vi skulle iväg på en PSA-eftermiddag. PSA är förkortning för PersonalSocialaAktiviteter :-). Som kommunanställd har vi inte någon friskvård på arbetstid. Däremot så har vi alltså personalsociala aktiviteter. Den här gången skulle vi åka iväg till Skärmarboda i Kilsberg med en guid för att titta på de klippgrottor som bildads av yoldiahavet.

Eftersom vi skulle vara ute och en arbetskamrat skulle ha med sig sin vovve så skulle Lexi få följa med. T kom med henne till mitt jobb strax innan 12 och vi åkte tillsammans med arbetskamraten med andra vovven. Vovkompisen heter Doris och hade egen bur. Lexi fick sitta brevid och pep och gnällde ungefär hela resan till Skärmarboda....

Väl framme så började vi med lunch i form av medtagen sallad. Självklart höll Lexi koll på ifall det är nåt ätbart på gång ;-)




Efter en god sallad så började vandringen. Vi skulle gå en tur på 2,5 km... men fort gick det inte för det handlade nästan om bergsklättring...



Vår guid berättade om naturreservatet Skärmarboda, som ganska nyligan blivit naturreservat. Vacker natur var det i alla fall.



Lexi var allmänt hysterisk. Ville helst leka med den andra vovven, men lyckades i alla fall sitta stilla korta stunder ;-)



Naturens skapelser kan vara helt fantastiska, man kan ju verkligen fundera på hur denna tallen kunnat bli som den blivit. "Knorrtallen" är ett bra namn :-)



Det som skärmarboda är känt för, är ju de stora klippgrottorna. De bildades av Yoldiahavet efter senaste istiden för cirka 10 000 år sedan.
 


Får man plats 5 personer så räknas det som en grotta...



Häftiga stenblock är det hur som helst...



Först så klättrade vi upp.... och så klättrade vi ner...



Vi hade hyfsad tur med vädret. Det kom lite duggregn just när vi fikade, men i övrigt så slapp vi spöregn. Men regnställ och ordentligt på fötterna behövdes i alla fall... Dock var det väldigt skön luft ute :-). Dessutom var det några arbetskamrater som hittade höstkantareller under tiden som vi var ute och vandrade.

Jag hade fullt upp med att kolla vart jag satte fötterna någonstan... Eftersom jag har ett resttillstånd i form av känselnedsättning och kraftnedsättning i mitt högra ben efter ett diskbråck -96. Så rörde jag mig långsamt framåt och var tvungen att hela tiden kolla vart jag satte ner fötterna någonstans. Jag har inte full känsel under min högra fot och snubblar lätt ifall marken inte är slät... och idag så var det allt annat än slät mark ;-)



Jag klarade mig ialla fall ifrån att ramla omkull. Halkade vid ett par tillfällen, men det var tämligen blött i skogen så det var inte så konstigt...

Vi var tillbaka vid bilarna vid 16-snåret som beräknat. Full fart tillbaka till stan och så var denna arbetsdag slut :-). Lexi fick följa med mig hem eftersom T skulle komma och hämta Lexi. När jag kom hem så var han redan på plats och höll på att ta rätt på min björk.

Jag fixade lite kaffe och vi fikade. Jag fick också i mig lite mat och så satte jag igång med stallet. T och Lillan åkte iväg en sväng under tiden som jag mockade och fixade hästmaten. Han kom lagom tillbaka när jag gjort iordning Oktawia för ett pass tömkörning.

Självklart så spöregnade när jag satte igång med tömkörningen, men som tur var så avtog det lite. Alltså slapp vi bli helt sjöblöta. Tömkörde runt huset och nere vid vändplanen. Arbetspasset funkade bra, och pållan verkade tämligen nöjd med arbetspasset efteråt.

Mys i stallet...



Pållan blev ompysslad och så fick pållarna stå kvar i stallet. Jag förpassade mig in i huset och soffan en stund innan det var dags att kvällsmata pållarna. Slökollade lite på TV till kl 21. Då blev det mat för pållarna och resten av kvällen är det dr House som gäller.

Detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0