27/9 Tisdag - Hårt slit...

Full rulle på jobbet - är ju lite kaotiskt för tillfället, men det blir nog bra när det blir ordning och reda. Kommer ta ett tag bara. Under tiden så är det bara att kvala upp ärmarna och jobba - och efter en dag på kontoret så är jag tämligen mentalt trött.... Idag så åkte jag först till Granngården för att shoppa hästmat och sedan till Willys för att shoppa mat till mig. Sedan var det full fart hemåt...

När jag kom hem så var T på plats och hade släppt ut Lillan - han hade varit i skogen med Lexi och självklart hittat massa svamp. Alltså satt han och rensade för fullt.

Jag fick i mig lite mat, hoppade i ridkläder och så full fart ut till stallet. Det är allt en himla tur att man har stall och häst - stall och hästpyssel är ju bästa sättet för mental återhämtning ;-)

Idag var det jag som skulle ta en tur in till ridhuset för ett pass på pållan. Eftersom jag kände mig trött och sliten så var tanken att det skulle vara skönt med ett lite lättare pass... Så när jag var klar med mockning och fix av hästmaten så hämtade pållarna in från hagen. Oktawia såg ungefär lika trött ut som jag kände mig...

Under tiden som jag fixade ordning pållan så höll T på och eldade ris i eldningtunnan. Det visade sig inte vara så smart... för när jag skulle lasta Oktawia så upptäckte vi att det hade rykt in rök i trailern... det upptäckte Oktawia också när hon kom in i trailern... Slängde sig ut med dunder och brak och vägrade sedan kliva in igen. Hon upptäcke också rökpelaren från eldningstunnan... som helt plötsligt var helt livsfarlig *suck*.

Ibland blir jag trött på hästkräket... minsta lilla som är liiiiite annorlunda när det gäller trailern - då blir hon omöjlig att last... In med hästen i stallet. Backade ner trailern till stallet. Bytte bil så T's bil fick dra trailern eftersom det är så blött i marken så min gamla volvo inte klarar av att få upp häst och släp från stallet. Uppförsbacke som det är... Det var inte alls självklart för Oktawia att kliva in - hon försökte slänga sig åt sidan men till sist fick jag in henne. Kan lugn erkänna att mitt humör inte var det bästa vid det här laget...

Kom in till ridhuset utan mer problem och jag satt i sadeln 30 min senare än vad jag räknat med. Tog ett djupt  andetag och skakade av mig det dåliga humöret.

Början av ridpasset funkade bra. Min kropp funkade rätt bra idag och uppvärmningen gick bra. Kände mig tämligen nöjd, men så när jag började med lite övningar så var inte pållan helt med på noterna längre... Helt plötsligt så kunde damen inte ta ställningen åt höger. Bet fast i bettet och ställde sig vänster och höger bogen levde sitt eget liv. Så skänkelvikning för höger skänkel funkade inte alls idag. Gick över till att jobba damen i trav på volt och så övergångar skritt-trav-skritt. Första fattade jag inte vad det var för fel, men så insåg jag att hon inte tog halvhalterna... sköt in bogen och älgade på....

Jag slet i mitt anletes svett kan man lugnt säga. Körde lite galopp för att se ifall damen slappnade av - men icke... *suck*. Jobbade på volt, bytte varv ofta, minskade och ökade volten, övergick till serpentinbågar och la in övergångar - och man kan säga att matte fick sig en omgång idag. Oktawia lekte inte giraff idag, men bet fast bettet och det där att ta ställning - i nåt varv - gick inte!!! Kände hur tålamodet tröt... matte har PMS och man skulle nog kunna tro att stoet också hade det.

Så det där med ett lugnt stillsamt ridpass - den planen gick käpprätt åt skogen! Jag fick rida för kung och fosterland och efter 1 timmes hårt slit och blodsmak i munnen så slappnade ÄNTLIGEN Oktawia av! Kunde då börja trava av damen. Lagom då kom ett par ryttarkamrater in i ridhuset - kommentaren var "det där ser mjukt och avslappnad ut". Det var skönt att höra ;-).

Efter nervarvning och avskrittning så var det dags för matte att kliva av hästen... hade inte mycket till ben "kvar" och jag hade en allvarlig fundering på hur jag skulle klara av att köra hem :-)

När vi lastade så klev pållan in i trailern utan större problem. Jag klarade av att köra hem, men var inte speciellt snabb i stallet när vi väl var hemma ;-). Inte klokt vad trött man kan bli av ett ordentligt ridpass... ;-).

Tog hand om Oktawia, serverade kvällsmaten och plockade undan alla prylar. Fixade iordning trailern och äntligen var jag klar för kvällen... kl 22 var jag inne i huset... Nu ska man snabbt gå ner i varv så man kan klara av att somna - får bli lite nyheter en stund innan det blir sängen.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0