1/4 Söndag - Slappardag...

Det var kallt och otäckt väder idag också. Bestämde mig för att det där med att klättra runt i äppleträden fick vara till nästa helg. Efter att ha släppt ut pållarna och serverat dem frukost så förpassade jag mig till soffan och morgon-TV på TV 4. Lagom underhållning en dag som denna. Efter att slappat i soffan någon timme så fixade jag iordning mig själv och T ville åka iväg till Marieberg. Så vid 11-snåret for vi iväg. Han var inte ute efter något speciellt, utan bara spana runt lite. Det enda som är lite jobbigt när man bara kollar läget är att man har försäljare är på en direkt. När man däremot verkligen är i behov av hjälp så brukar det vara svårare att få tag på en säljare ;-).

Efter att ha vandrat runt i lite butiker fick det bli lunch på Café Garden - vårt stamställe ;-). T käkade en sallad och jag käkade en lax och räkpaj - smakade mums.



Mätta och belåtna fortsatte vi med att spana runt i lite butiker. Besökte blomsterlandet för att höra ifall de fått in reservdelen till grensaxen, men icke.  Vi åkte till Coop och pantade lite burkar och varje gång men klev ur bilen höll man på att frysa ihjäl ;-). Var tillbaka hemma igen vid 14.30-snåret och vi fortsatte att ta det lugnt. Fikade och slösurfade lite. T slog igång en brasa i kaminen för huset kändes helt utkylt. Till sist så var det bara att dra på sig stallkläderna och vinterjacka för att ta itu med stallsysslorna. Under tiden som jag mockade så drog ett häftig snömoln över och det var som en vit vägg ute. Inge skojsigt väder alls... Fixade klart med allt i stallet  och så fick pållarna sin em-mat innan jag förpassade mig in i stugvärmen. Brasan i kaminen gjorde verkan ;-).

Jag höll också värmen genom att sätta fart på strykjärnet. Högen med stryktvätt har växt till en enorm hög och det fanns ingen återvände... Delade upp jobbet och la kläder i en hög och handdukar, lakan osv i en hög. Började med kläderna - kändes viktigast ;-).

Hade också en tur in till ridhuset inbokat med M1, men hon inskjuknade hastigt i feber under kvällningen och jag tyckte det var mycket bättre att hon var hemma och kurerade sig än motionerade pållan. Tävlingarna på ÖFK höll på länge också så det fick bli hagvila för pållan idag. Istället så blev det promis för mig och Lillan - lite luft behöver man ju även om det är ruggigt väder ute ;-)

Lillan uppskattade promisen i alla fall :-)



När vi var hemma igen så tog jag itu med stryktvätten igen och hann med några av påslakana innan det var dags att plocka in pållarna fö rkvällen.

Denna söndag får nu avslutas med filmen på TV 4 och snart är det dags för en ny arbetsvecka :-)

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0