14/4 Lördag - Dags för tävling...

Kravlade mig ur sängen kl 6 och matade pållarna. Sedan förpassade jag mig in till soffan och vilade en timme till innan det var dags att sätta fart. På med kaffekannan och så full rulle.

Idag var det alltså dags för tävlingsdebut för säsongen i form av start i en LB:2 och tävlingsplatsen är Gyttorp. M1 och Oktawia ingår också i laget för Div III i dressyr så starten gäller alltså lagklassen.

Trailern hakades på Hondan, utrustning plockades in i bilen. En putsad och friserad Oktawia förstod att något var på gång ;-) men klev snällt in i trailern när det var dags att åka. Vid 9-snåret gick färden mot Gyttorp.

När vi kom fram till tävlingsplatsen så fick Oktawia stå kvar i trailern en stund innan det var dags att rida fram. Oktawia var lugn i trailern och skötte sig bra trots att hon hörde andra hästar runt omkring sig.

När det så var dags att lasta ur pållan ur trailern så var damen otålig, men när hon väl kom ut ur trailern så var hur hur cool som helst. Hon fattade på en gång att det inte var någoting att hetsa upp sig över utan stod tämligen stilla i väntan på att få på sig sadeln. Så här lugn tror jag aldrig hon varit tidigare när vi kommit fram till en tävlingsplats... damen börjar bli rutinerad :-)

När sadeln var på plats och M1 fått på sig stövlar och kavaj var det dags att skritta iväg till framridningen. Typ 2 km från parkeringen - så även vi tvåbenta fick motion idag.

Det var lugnt på framridningen och pållan skötte sig bra. Var som hon brukar vara - lite seg ;-). Vi hade i alla fall tur med vädret - en strålande sol tittade fram och snart började det kännas lite varmt med de vinterkläder jag hade på mig ;-)




När det var dags för ekipaget start så förpassade jag mig till ridhusets läktare och fram med videokameran. Ritten såg helt OK ut, Oktawia fick helt plötsligt lite bråttom i skritten och fick ett taktinslag, men övrigt såg det helt OK ut. M1 kände sig nöjd också. Alla lagmedlemmarna ur ÖFK's lag startade i princip efter varandra. Och resultaten visade att alla 3 skött sig bra.

Jag hämtade M1's protokoll och när jag såg det så förstod jag att M1 skulle bli glad - och det blev hon  ;-). Ekipaget red ihop 64.33 % och det är ju kalasbra för att vara årets första tävling :-D.

Laget skrittade gemensamt ner till parkeringen och Oktawia blev av med sadeln. Nu var det riktigt varmt ute så hon blev lastad utan täcke och så serverades det hö i trailern. Det tyckte damen var helt OK ;-). M1 och P gick upp till ridhuset för att kolla hur det gick med placeringar osv. Jag och T var kvar vid bilen och höll koll på Oktawia. Under tiden så roade vi oss med att kolla på andra tävlngsdeltagare som skulle åka hem... men som hade stora problem med att få sina hästar i trailern... svårlastade hästar är ju ett rätt vanlig problem...

Efter någon timme så rinde M1 och sa att vi nog behövde lasta ur pållan och lägga på sadeln igen... ÖFK's lag låg än så länge på en 1:a placering och då ska lagmedlemmarna komma in till prisutdelningen till häst. M1 själv låg på en 7:e plats individuellt också :-).

Så det blev full rulle, pållan lastades ur och på med sadeln. Upp till ridhuset och det blev en spänd väntan under tiden som sista ryttaren red och arrangören räknade på resultatet. Och hur gick det!!

Jo - ÖFK's dressyr lag i DIV III vann första omgången. Bra jobbat tjejer och lagledare!!!

Prisutdelningen



Och så en lagbild ute :-)



Oktawia tyckte att det var totalt onödigt att behöva stå stilla ;-) så det var inte helt lätt att få till ett bra foto. Svårt också med starkt solljus då det blir skarpa skuggor...

Ryttaren i mitten av bilden vann även klassen indiviuellt och fick två stycken blågula rosetter - stort grattis!

Oktawia och Matilda fick också två stycken rosetter - en blågul och en vit. Duktig medryttare och duktig häst jag har :-D - Stort grattis!



Syns att Oktawia tycker det är totalt onödigt att behöva stå stilla ;-)

Trötta och nöjda med dagens övningar lastades hästen in i trailern och vi kunde fara hemåt. Väl hemma var Bianca glad att se oss och Oktawia ville helst ut i hagen på direkten att bli av med knopparna tyckte hon var onödigt.

Äntligen hemma igen!



M1 fick fina vinster i form av handduk och hudvårdsprodukter. Oktawia fick fler rosetter sin sin samling och ytterligare 2 plaketter som ska sättas upp på damens box :-)



Alla prylar plockades iordning och M1 och P for trötta och nöjda hemåt. Jag fixade iordning med mockning och hästarnas mat när jag ändå var ute i stallet. T var trött efter dagens övningar så honom hittade jag sovandes på soffan när jag kom in i huset ;-).

Det är jobbigt att vara ute på dressyrtävling ;-). Jag vilade en kort stund innan vi drog iväg en sväng till affären. T ville ha lite ost och kex till kvällen och jag var inte sen med att hänga på den idén ;-).

Vips så har den här lördagen tagit slut. Blev alltså soffhäng framför en film i sällskap av lite ost, kex och ett glas rött. Ingen fel avslutning på denna lyckade dag :-)

Kan också meddela att film på ekipagets ritt kommer. Har inte haft tid och ork idag att ladda upp den på youtube bara - förhoppnings blir det gjort under morgondagen...

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Ingrid Carlsson

Vad roligt att det gick så bra. GRATTIS M1!

2012-04-15 @ 21:03:47
URL: http://www.stalllt.n.nu
Postat av: Lizzie

Tack!



/Lizzie

2012-04-15 @ 22:11:30
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0