16/4 Måndag - Ny vecka

Så var det måndag igen och en ny oförstörd vecka väntar ;-). På jobbet var det fullspikat schema  hela dagen - helt fullbokad med olika möten inkl två anställningsintervjuer - så när jag stämplade ut vid 17-snåret och åkte hemåt så var jag lite trött...

Dock var det bara att ladda om under tiden som körde hemåt. Käkade lite mat framför datorn så jag hann slösurfa lite och så författa ett mail som skickades till polska förbundet för uppfödare av wielkopolski. Ska bli spännande om jag kan få tag på lite mer information om pållans föräldrar :-).

Vid 18.30 så var det full fart ut i stallet och det väntande stallfixet. När allt i stallet var klart så var det dags att plocka in pållarna. Vandrade ut i hagen och hittade pållarna längst ner i hagen - fullt upptagna med att spana på några som var ute och promenera någon km bort... det var tydligen väldigt spännande för precis när jag skulle fånga in Oktawia så drog pållarna iväg i full galopp...  där stod jag utan hästar... bara att börja vandra tillbaka upp till stallet *pust*. Oktawia busade runt i hagen, men Bianca var lite nyfiken på om jag möjligtvis inte kunde ha lite godis i fickan ;-) - den lilla ponnyn blev snabbt infångad och förpassad till sin box. Något hon tyckte var måttligt kul. M1 och P om precis och Oktawia lugnade ner sig så det gick att plocka in damen till stallet.

Oktawia blev så iordninggjord för ett pass i ridhuset. Idag provade vi att ta ett annat träns - ett träns med hannoveransk nosgrimma i stället för remontgrimma som hon brukar ha. Tidigare har damen blivit asgrinig över snokremmen på remontgrimman så jag har enbart använt den övre delen av nosgrimman. Nu har vi kört med remontgrimman ett tag för att få lite kontroll över tjafset med tungan.  Dock lyckas ju Oktawia töja ut den nosgrimman... därför testade vi nosgrimman med snokrem idag.

När vi kom fram till ÖFK så hängde det kolsvarta moln över himlen, så det blev en kort promis med Lillan för att slippa risken att bli blöt. Så in i ridhuset för att spana på ekipaget. Det hela såg bra ut. Oktawia verkar acceptera snokremmen nu, dock var hon lite fundersam över vad hon fått på sig. Omväxling förnöjer... ;-) För övrigt så skötte sig pållan bra och M1 var nöjd med kvällens motionspass. När vi var klara i ridhuset så klev pållan snällt in i trailern och vi rullade hemåt. Väl hemma så blev pållan sedvanligt omhändertagen, jag kollade av Bianca och så serverades kvällsmaten till pållarna. Plockade undan alla prylar, mockade ur trailern och parkerade den på sin plats. Vips så var den här kvällen avslutad ;-) Jag hann i alla fall se slutet på CSI och nu får nyheterna på TV 4 avsluta min kväll. Snart dags att ta en närmare titt på kudden - dags för skönhetssömnen med andra ord.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0