2/4 Måndag - Svinkallt...

Vintern har slagit till igen och det var verkligen svinkallt på morgonen. Att ta en promis på lunchen fanns inte med på kartan *burr*

Dagens arbetsdag var hektisk som vanligt, men jag kände mig inte speciellt stressad i alla fall. Dagen var slut vid 17-snåret och det var full fart hemåt. Väl hemma så var det full fart. I med lite fil och müsli, på med stallkäderna och så full fart ut i stallet. Det fick bli de fodrade vinterridbyxorna och tjocka vinterjackan. Även Lillan fick tjocka vintertäcket på sig. Allt för att vi inte skulle frysa... Vid 19-snåret var jag klar med allt stallpyssel och pållarna stod i varsin box. Lillan blev placerad i bilen och trailern hakades på. Bara att fixa iordning kusen för en tur till ridhuset. Min medryttare M1 har fortfarande feber och alltså får matte göra en insats när det gäller ridningen. Strax efter 19.30 var pållan klar att lastas och starta färden mot ridhuset. Det tog en stund att borsta damen - fäller en hel del och den mesta av pälsen var placerad på mig...

Väl framme vid ridhuset mötte T upp. Han såg till att jag kom upp i hästsadeln och sedan tog han en promis med Lillan under tiden som jag och pållan motionerade runt i ridhuset.

Vi var helt själva i ridhuset så vi kunde roa oss bäst vi ville ;-). Pållan var samarbetsvillig och efter uppvärmningen så tränade vi lite på skänkelvikning utmed långsidan innan vi övergick till att träna på övergångar. Idag jobbade vi med galoppen och det funkade hur bra som helst. Jag kände att jag kunde reglera galoppen från att samla upp den till att få damen att öka. Utan att hon tappade formen. Övergång galopp-skritt-galopp funkade kalasbra också. Mycket bättre än vad det gjort för oss tidigare så det märks att damen börjar få lite styrka. Känns som om min urstressade pålla äntligen börjar förvandlas till en dressyrhäst :-D.

Nöjda och belåtna åkte jag och pållan hem efter avslutat ridpass. Pållan blev sedvanligt omhändertagen innan kvällsmaten serverades. Plockade undan alla prylar och mockade ur trailern. Var klar med allt i stallet och hästar strax innan kl 22 - som vanligt avslutas alltså kvällen med nyheterna på TV4.

Så detta var allt för idag.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0