27/4 Fredag - Kurs...

Klev upp hyfsat tidigt för att eventuellt hinna till jobbet på cykel. När jag vaknat ordentligt och kommit igång så insåg jag att - NÄ - träningsvärken satt fortfarande i och jag hade rejält ont i ryggen :-(. Fördelen med att vara morgonpigg var dock att jag hann mocka hästarnas boxar innan jag kravlade mig in gamle Volvon och for till stan.
Programmet för dagen var kurs i PA-frågor. Alltså tillbringade jag hela dagen på kommunens PA-avdelning med ytterligare kursdeltagare och en mycket matnyttig dag hade vi. Kursen slutade kl 16 och för min del så var det full fart iväg till frissan - hade tid 16.15 och hann precis. 45 minuter senare var jag färdigklippt och nöjd skulle jag åka hemåt. Tittar ut och regnet vräker ner. Dock hade min parkeringstid precis tagit slut och jag tänkte att lite regn skadar inte den lilla korta sträcken till bilen. Cirka 300 meter... Tyvärr klev jag ut mitt under en åskskur och blev TOTALT sjöblöt!!! Såg ut som en dränkt katt när jag satte mig i bilen och mitt nyfönade hår var ett minne blott... så snabbt har jag nog aldrig pajat ett frisörstillpiffat hår någonsin...

Jag åkte raka vägen hem. Hade behövt shoppa med lite mat hem, men jag hade ingen lust att gå in i en affäre och se ut som jag gjorde... blöt, håret i stripor och mascararänder i ansiktet. Herregud - jag hade ju kunnat skrämma slag på nåt barn eller nåt.

Väl hemma så blåste det rejält och regnade. Hästarna stod och hängde i ena hörnet och såg för ynkliga ut. Jag tänkte att de nog gärna ville komma in i ett torrt stall och hällde upp deras em-hö i boxarna. Öppnade stalldörren och ropade. Inga hästar... bara att gå in och dra på sig gummistövlar för jag hade ingen lust att gå ut i en lerig hage med mina boots på mig. Fick hämta pållarna som i alla fall verkade nöjda över att få komma in och få mat. Oktawias blöta täcke hängdes upp på tork och hon fick på sig sitt kombitäcke. Jag själv förpassade mig in i huset och äntligen fick jag dra av mig mina blöta och kalla kläder. Det var skönt att få så sig torrt och desutom dricka lite varm ckocklad :-). Vilade upp mig med att slösurfa en stund...

Framåt 19-snåret så var det dags att gå ut och haka på trailern för M1 och P var på ingång. T kom precis så jag fick hjälp med att haka på trailern och även hälla upp vatten åt pållarna. Lite jobbigt att böja sig fram och lyfta en 10-liters dunk med vatten. Dock var jag bättre i rygger nu framåt kvällningen.

M1 och P kom på utsatt tid och Oktawia blev iordningfixad för lite hoppning och vid 19.30 åkte vi iväg till ridhuset.

På plats i ridhuset var en granne - hon visste att vi skulle in till ridhuset och ville passa på att hoppa lite hinder också. Helt OK och det är ju bra att man kan passa på när andra också vill hoppa. Just fredagkvällar har ingen formell hopptid, utan man kan bara hoppa om man inte stör någon annan.

Grannen hade redan fixat iordning en liten hinderbana - tackförnämligt :-). Kvällens övningar gick hyfsat bra, framför allt med tanke på att Oktawia absolut inte hade någon som helst lust att röra på sig. Hon sparkade bakut även när jag och P stod på backen och smackade. Blev asförbannad vid drivning... damen är ju på detta humör ibland ;-). Hon avslutade i alla fall med att hoppa helt OK trots att hon nog var rätt trött.

Var hemma igen strax efter 21-snåret och som vanligt vidtog det sedvanliga pysslet med hästen och prylar innan det serverades kvällsmat till pållarna och jag förpassade mig in i huset. Lite TV avslutar resten av kvällen.

Så detta var allt för idag.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0