31/3 Lördag - Kyla...

Idag var det inge skönt vårväder ute. Det blåste isbjörnar ute och när pållarna kvar utsläppta och fodrade blev det därför tillbaka in i huset snabbt. Dök ner i soffan under en varm filt och så fick det bli soffhäng en stund på morgonen. Skönt att ta det lugnt ett tag ;-).

För övrigt så tog jag det lugnt på fm. Efter soffhänget så fixade jag iordning mig själv. Fixade iordning lite i huset och drog igång diskmaskinen. Slösurfade en stund innan jag gick ut i stallet och fixade klart med mockningen och serverade pållarna sitt lunchhö.

T kom vid 12-snåret och jag käkade först lite lunch innan vi for iväg till bildelsaffären för att införskaffa en halvsats avgassystem till min gamla Volvo.

Det var inget annat jag behövde vid bildelsaffären, utan halvsatsen innehållande rör, monteringsprylar och 2 ljuddämpare införskaffades till det facila priset 1249 kr. Innan vi for hemåt igen så passade vi på att kolla in en stor Loppis. Mycket skräp fanns det men jag hittade lite Anna-porslin från Rörstrand. Föregångare till Grön Anna. Fick betala 20 kr för 3 serversfat och en skål.



Hittade också lite brevpapper i obruten förpackning. Fastnade mest för motiven, men eftersom jag faktiskt har en brevvän som jag brevväxlar med så var jag också i behov av brevpapper.



Det blev också ett stopp i mataffären innan vi for vidare.

När vi väl var tillbaka i Kartorp så började vi med lite fikapaus med kaffe och varsitt wienerbröd. Smakade alldeles utmärkt och vi samlade kraft inför att ta itu med bileeländet ;-)

Under tiden som vi fikade så var även djuren med... Men Minna var absolut mest glad över att ha Lexi hemma och fjäskade till max för henne ;-)




Efter den välbehövliga fikapausen var det bara att pälsa på sig och ge sig ut i kyla och blåst. Garaget är fullt med prylar så där får man inte plats med bilen *harkel*. Då är det bara att gilla läget och hålla ute.

Bara att sätta igång - det värsta brukar vara att få loss det gamla avgassystemet...



T lyckades relativt enkelt få loss det gamla avgassystemet. Den bakre ljuddämparen hade ju redan lossnat - alltså var det bara den främre ljuddämparen kvar att få loss. Det gamla röret fick han skära loss - men i övrigt så gick det bra.

Vi monterade på rören på den främre ljuddämparen och man såg också att det gamla delen av avgassystmet verkligen hade gjort sitt.

Ut med det gamla och in med det nya...



Det visade sig att det tog längre tid att få det nya avgassystemet på plats än att det hade tagit att ta bort det gamla. Inte för att det var svårt att skruva ihop det hela, utan det var de nya gummibustningarna som visade sig vara en stötesten. Vi fick ju inte heller plats 2 stycken under bilen och även om jag har mindre händer än T så hade jag inte alls den styrkan som behövdes för att trä på dem. Så det blev alltså T som låg och svor under bilen i dryga timmen....
Efter mycket om och men och hårt slit så var gummibustningarna på plats och bytet av avgassystemet var avklarat. Jag startade bilen och den lät som den skulle. Inget läckage i skarvarna :-)

Under tiden som vi slet med avgassystemet så var M1 och P ute med Oktawia. Uteritten hade gått bra och pållan hade hållit sig lugn. För pållarnas del blev det sedan hagvistelse för resten av dagen.

Vi var klara med bilen vid 18.30-snåret och då blev det lite middag. Lasange fick det bli och efter det hårda arbetet smakade det gått med mat ;-).

Efter middagen drog vi ut med gamle Volvon på en liten åktur till närmaste Ica-affär då T ville ha lite ostbågar. Volvon funkade alldeles utmärkt :-).

Resten av kvällen tog vi det lugnt och tittade på TV - mycket mer orkade vi inte göra liksom ;-)

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0