10/12 Måndag - Mot ridhuset...

Idag så var det inte så vansinnigt kallt när jag knallade iväg till bussen. Var på plats vid busshållplatsen lagom när bussen skulle vara på plats. Jag väntade och väntade, men ingen buss dök upp.... 6.55 går min buss och nästa ska gå 7.20... Klockan var 7.30 när en buss äntligen kom och det var 7.20 bussen som kom. Den som skulle ha kommit 6.55 stod havererad upp i ett samhälle några km från mig. Kände mig totalt sönderfrusen när jag väl kom in i bussen och mina fötter var som isbitar. Det tog hela fm innan jag tinade upp.
 
Arbetsdagen försvann snabbt i alla fall  och vid 16.30-snåret så blev jag upphämtad av T och vi for hemåt. Väl hemma blev det lite mat och därefter sedavanligt kvällspyssel i form av mockning, fix av hästmat och vatten.
 
Planen för kvällen var en tur till ridhuset för mig och pållan. Så när jag var klar med allt i stallet så plockade jag in pållarna. Gjorde sedan iordning Oktawia i raketfart för att varken hon eller jag skulle frysa ihjäl. Strax efter klockan 19 så var vi klara för lastning. Dock tog lastningen idag lite tid eftersom Oktawia inte hade den minsta lilla lust att kliva in i trailern. Blev till att plocka fram långa vita repet och köra den tekniken vi lärde oss på lastningskursen för några år sedan. Det funkade efter en stund och damen klev in och vi kunde åka iväg till ridhuset.
 
Väl på plats så var jag ensam på privatdelen i ridhuset - Oktawia var på trycket idag och blev livrädd för ett par barn i bävernylonoverall som prasslade. Men även om pållan var på trycket så hade hon inten större lust att röra på sig. Skritt och trav funkade rätt bra, men i galoppen fick jag slita för att damen skulle röra på sig ordentligt. Ridpasset gick idag gå ut på att motionera pållan och efter 50 min ridning fick det vara bra idag. När vi skulle lasta och åka hade vi inte samma krångel som när vi lastade hemma. Utan klev snällt in i trailern dock efter en viss tvekan. Återstår att se hur det kommer att funka i morgon.
 
Var hemma igen strax innan kl 21 och det gick bra att last ur. Fixade iordning pållan och serverade kvällsmaten till pållarna. Avslutade kvällen i stallet med att mocka ur trailern och plocka undan alla prylar i stallet. Förpassade mig sedan in i huset och den väntade soffan. Får bli lite SCI på kanal 5 får nu avsluta min kväll.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzied

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0