21/12 Fredag - Årets kortaste dag...

Kunde sova till kl 8 innan det var dags att kravla sig ur sängen och ta sig ut till stallet. Det kändes som om det var mycket tidigare för det var fortfarande rejält mörkt ute så här på morgonkvisten. Intog lite frukost i soffan framför TV:n innan jag satte fart och fortfarande vid 08.30 så var det mörkt ute. Nog märks det att det är årets kortaste dag...
 
Vid 9-snåret kom T och vi fixade iordning oss. Idag är det dags för begravning av T's pappa :-(. Mannen var gammal coh levt ett bra liv, men en begravning är en begravning. Ingen upplyftande historia direkt. Begravningen var 10.30 i Kumla så vid 9:45 drog vi iväg och var framme samtidigt som de övriga sörjande, T's syster inkl sambo, de fastrar och farbröder som fortfarande är i livet och några kusiner.
 
När akten i kyrkan var avklarad så gick jag och T ner till hans mammas gravplats och tände ett ljus innan vi gick vidare till församlingshemmet där övriga sällskapet hade samlats för begravningsfikat.
 
Vid 12-snåret var det hela avklarat i alla fall och vi kunde fara hemåt. Det var meningen att T och jag skulle åka till Ikea, men eftersom T hade kavaj, skjorta och slips på sig så skulle han ABSOLUT åka hem och byta om. Han ville inte åka till Ikea i den "utstyrseln"... Jättefarligt att behöva ha kavja och skjorta på sig... så full fart hemåt, där han snabbt bytte om och vi for in till stan igen. Vi började med Ikea och jag kollade på lite olika lösningar för sopsortering. Behöver ha något dylikt i köket för att kunna sortera bättre än bara kompost och osorterat avfall.
 
När vi ändå var på Ikea så passade vi på att käka julbord där. T får ju inget julbord på sitt jobb och Ikea's är faktiskt helt OK - framför allt till det facila priset av 99 kr när man som jag har familykort ;-). Vi var ute i god tid och fick vänta en liten stund innan de öppnade , men det gjorde inget - slapp den långa kön som hade bildats under tiden. Maten smakade bra och jag blev verkligen proppmätt!!!!
 
Mätta och belåtna kunde vi fortsatt vår rundvandring på Ikea innan vi var klara för idag. Skulle inte ha något speciellt förutom en burk olja till mina bänkskivor. När jag såg kön bestämde jag mig för att jag inte behövde ha någon burk med olja just idag ;-).
 
Vi for vidare till Granngården där jag shoppade djurmat, alltså kattmat och hästmat. Då slipper jag slita med det i morgon när det är dags att handla julmat...
 
Vi var hemma igen vid 17:30 och det var bara att sätta fart. Alltså på med stallkläderna och sätta igång med mockningen. Med tanke på all mat jag idag stoppat i mig så behövde jag röra på mig... ;-).
 
Mockade, fixade hästarnas mat och vatten - som vanligt alltså. Gick ut för att plocka in pållarna och först fick jag tag på Bianca. In med ponnyn och så pulsade jag ut i snön för att hämta det stora hästen. Oktawia stod längst bort i hagen och tryckte. När jag kom fram så såg jag varför hon såg så skamsen ut.... Damen hade gnagt av hörstolpen *suck* och dragit ner översta eltråden och släpat in den en bit i hagen. Trött jag blir... In med hästen i stallet. In till huset och hämtade T för att få hjälp med att fixa hagen.  Ut igen och letade rätt på 3 stycken plastfiberstolpar och en rulle silvertejp. T stängde av strömmen och så pulsade vi ut i hagen och lagade hörnet provisorist. Trästolpen var avgnagd en bit upp och alltså satte jag glasfiberpinnarna runt trästolpen, tejpade fast med silvertejpen och så eltråden på plats. Får funka tills det går att slå ner en ny trästolpa någon gång i vår...
 
Under tiden som vi fixade hage så kom M1 och P. Oktawia blev iordningfixad för ett besök till ridhuset. På schemat idag så stod det att skutta lite små hinder.
 
Så runt 19.30-snåret så var vi klara för avfärd och pållan klev snällt in i trailern och vi kunde fara inåt. Halt även idag så det gällde att köra försiktigt....
 
Väl framme så var vi själva i ridhuset och jag hjälpte P att släpa fram hindermaterial. Lillan var med och hon var sådär måttligt nöjd över att det inte blev någon promis ;-).
 
Oktawia var idag lite seg och men skuttade över de små hindren - om än mer eller mindre motvilligt ;-). Damen tyckte nog det var lite jobbigt.... Men hon skötte sig hyfsat även om bjudningen var dålig - hon rev i alla fall inga hinder ;-)
 
 
Trött liten pålla fick sedan åka trailern med hem och dameh var sedan nöjd med att bli ompysslad och få maten serverad. När jag var klar med allt i stallet så förpassade jag mig in huset helt sönderfrusen. Fick bli en hel mugg med glögg för att få upp värmen :-). Kvällen avslutas så i soffan under en filt och lite TV-tittande.
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0