23/12 Söndag - Dan' för doppardan'...

 Då var det söndag och den 23/12. Alltså dagen för julafton och massor som ska fixas iordning... Men jag började dagen med att ge mig ut på trevligheter först. Efter att pållarna blivit utsläppta och jag själv fixat iordning mig så for jag in till ÖFK och den traditionella julkadriljfrukosten. Själva kadriljen skippade jag, men jag var på plats strax efter kl 9 och precis lagom till grötfrukosten. Det är så himla trevligt anordnat av ridskolan och så var ju goda kamraterna KN, SJL och ICE inkl make på plats. Trevligare kan det ju bara inte bli och efter god risgrynsgröt, skinkmacka och kaffe med saffransbulle hade vi julklappsbyte. När vi sammanstrålades för vårt årliga julbord så var det ju lite för tidigt att byta julklappar, men idag så passade det perfekt :-). Nu hoppas jag att mina julklappar passa alla damerna :-)
 
God uppslutning var det i alla fall och ett lååångt långbord med trevliga klubbkamrater :-)
 
 
Åkte hemåt igen vid 11-snåret och for då förbi kyrkan och tände ljus på gravarna. Blev 5-dygnsljus idag så det brinner fint hela julhelgen.
 
När jag var hemma igen så bytte jag om till bekvämare kläder och så satte jag fart. Huset var i stort behov av städning. Så ut med alla mattor och filtar. Fram med dammvippa och dammtrasa och så var det bara att putsa och feja. Framåt eftermiddag så började det likna något. Då hade jag hunnit plocka undan, damma båda våningarna, kattrummet var städat, T dammsugit övervåningen och jag undervåningen. Toaletter och handfat fixade och så avslutade jag med att moppa golvet. När städningen var avslutad så passade Lexi och Hedvig på att busa ordentligt. Kattungen tyckte det var jättekul att ligga på min kontorsstol och boxas med Lexi. Lexi har dock kommit på att stolen går att snurra på så hon fintade bort Hedvig rätt bra ;-). De verkade dock lika roade båda två ;-)
 
 
Det var dags att dra på sig stallkläderna och ta itu med stallet. Innan jag gick ut så stoppade jag in den blivande risgrynsgröten i en lergryta i ugnen - så smidigt att koka gröt på detta sättet. Sköter sig själv under en timme och man slipper fastbränd kastrull...
 
M1 och P höll på att motionerade Oktawia för fullt när jag kom ut i stallet. Övningar i snön = höga benlyft = jobbigt tyckte pållan, men hade skött sig bra. Jag hann fixa klart med Oktawias box innan de var klara och när pållarna var ute i hagen igen tog jag itu med Biancas box. Avslutade stallpasset med att fixa iordning mat och göra rent vattenhinkarna.
 
Förpassade mig in i huset. Kvar att fixa var att skaka mattor och filtar, snabbt gjort och så på med mattor och filtar på rätt platser i huset. Risgrynsgröten var klar, så ungen var alltså ledig. Jag fixade iordning julskinkan i en stekpåse och så in med den i ugnen. Under tiden som skinkan bakades i ugnen passade jag på att stryka en hög med stryktvätt. Plockade in den nystrukna tvätten och så undan med strykbrädan. Skönt att slippa se den på några dagar i alla fall. Vi plockade fram min lilla julgran och placerade den på ett pelarbord som T fått efter sina föräldrar. Jag pyntade iordning den lilla granen och la julklapparna på plats.
 
Börjar nu bli klar med allt som ska göras idag. Känner ingen stress och med granen på plats börjar julefriden inta huset. Än så länge har inte katterna kommit på att det finns en julgran att klättra i. Hedvig är för tillfället placerad i kattrummet hos de andra stora katterna - och där får hon nog vara ett tag. Den busfröken kommer annars attackera granen direkt ;-).
 
 
 
Skinkan var färdigbakad vid 19-snåret och snart var den också griljerad - självklart så har jag och T provsmakat i form av varsin knäckemacka med julskinka på. Smakade alldeles utmärkt :-). Resten av kvällen har jag tagit det lugnt och slösurfat lite. Var ute vid 21:30 och plockade in pållarna - blåser isvindar ute!! Frös trots att jag hade överdragsbyxor och tjock jacka på mig. Oktawia var i alla fall varm under sitt täcke och damerna har fått rejält med hö att tugga på.
 
Nu ska jag i alla fall inta horisontalläge i soffan och titta lite på TV - frågan är väl hur länge innan ögonlocken bestämmer sig för att vila...  ;-)
 
Men roligare än så här blir det inte idag i alla fall!
 
God Jul på er alla!
 
/Lizzie
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0