30/12 Söndag - En lugn dag...

 Så var det söndag och efter som vanligt kravlat mig ur sängen och släppt ut pållarna så förpassade jag mig till soffan och TV:n i sällskap med lite kaffe och frukost. Rätt skönt sätt att börjad dagen. Tog det tämligen lugnt på fm - det var skönt att softa under en filt ;-).
 
Till sist så var det dags att sätta lite fart i alla fall. Började med att T hjälpte mig att färga håret. Lite svagt rött (Guldkoppar) för att dölja det mesta av de gråa håren - lyckades rätt bra!
 
 
Med en färgglad kalufs förpassade jag mig således ut till stallet - pållarna fick sin lunch och jag mockade och fixade klart med övriga stallsysslor. När jag var klar i stallet så blev det en vända in till stan för det var dags att shoppa lite ingredienser till morgondagens nyårskväll. Först for vi iväg till lägenheten och kollade till den en sväng. Vi åkte sedan till Maxi där jag shoppade kex, oliver, vindruvor och päron. Skulle ha marmelad också, men den jag var på jakt efter fanns inte. För övrigt så var det lite lätt hysteriskt inne på Maxi - massor av folk och alla verkade lika stressade som dan innan julafton... fler som shoppade nyårsmenyn i sista minuten ;-).
 
När vi var klara på Maxi så åkte vi till en annan Ica-affäre på vägen hem - allt för att hitta rätt marmelad. Tyvärr hade de slutat med just den sorten som jag var ute efter, så det fick bli ett par andra spännande smaker. Jag orkade inte åka iväg till ytterligare en mataffär i min jakt efter marmelad ;-).
 
Vi var hemma igen vid 16-snåret. Pållarna fick sin em-mat och vi själv såg också till att få i oss nåt i magen. Efter att ha vilat en stund - läs slösurfat - så drog jag på mig ridkläderna och förpassade mig ut till stallet. Dags för dagens motionspass...
 
Pållarna blev inplockade till stallet och Oktawia fixades iordning för ett pass i ridhuset. Strax efter klockan 18 var det så dags att fara iväg... Pga isen på min nerfart hade T ställt trailern på andra sidan huset - i mörkret... Oktawia gillar inte när man gör saker och ting på annorlunda sätt och kliva in i trailern i kolmärkret... NÄ, det var ju skitläskigt...
 
Efter cirka 10 minuters övertalning så fick vi äntligen in pållan. Oktawia förstod till sist att det faktiskt var samma gamla vanliga trailer och smög in... vad gör man inte när man inte har lust att åka på tvären nerför backen... Resten av färden in till ridhuset gick i alla fall smärtfritt och urlastning gick också bra. Sedan började nästa äventyr - att halka sig från trailern och in i ridhuset - totalt blankis och med stadigt tag om Otkawias man kanade jag fram. Oktawia har ju 4 brodd i varje hov och de kom till bra användning idag ;-).
 
Vi var helt själva i ridhuset och pållan passade på att lyssna efter konstiga ljud. Mest skumma ljudet var T som bläddrade i en Aftonbladet - det var spooky... Som tur var slapp vi andra överraskningsljud i form av snöras och dylikt så det gick att upprätthålla någon typ av koncentrationsförmåga hos pållan. Damen var seg under uppvärmningen, framför allt under galopparbetet - hade hon kunnat springa balklänges i galopp så hade hon nog gjort det - nåja - matte blev rejätl varm i alla fall. Jobbade sedan damen med övergångar trav - skrittsteg - trav. Det kan Oktawia ;-) Även jobbet med överångar mellan galopp-trav-galopp funkade bra och då hade hon även vaknat till i kroppen så hon galopperade ordentligt. Gjorde också lite övningar i öppna på långsidan och det funkade också bra. När damen väl var ordentligt uppvärmd så funkade saker och ting helt OK. Efter cirka en timmes ridning fick det vara bra och avslutade faktiskt avskrittningen med att göra en rätt OK halt :-)
 
Jag och pållan - färdigmotionerade för dagen!
 
 
När fleecetäcke osv var på plats och det var dags att fara hemåt så kanade vi tillbaka till trailern. Oktawia klev nu snällt ombord och vi kunde fara hemåt. Jag var lite orolig för om vi skulle komma upp med trailern till gårdsplanen med tanke på isiga vägar. Men dagens mildväder har gjort att sand och grus kommit fram på vår uppfartsväg. Funkade alltså helt OK att ta sig upp. Som tur var för det gick inte att ta sats i gatan - den består av issörja och modd... smälter väl undan så småningom.
 
Väl hemma blev pållan omhändertagen. Jag mockade ur trailern och så plockade jag undan alla prylar. Jag kollade sedan igenom lilla Bianca och till sist så var klockan så pass mycket att det var dags att kvällsmata pållarna. Väl inne i huset igen så får det nu bli soffhäng och filmen "Modig" på DVD  som sällskap.
Och detta var allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0