9/12 Söndag - Full rulle...

Trots den sena kvällen i går så var det upp som vanligt och pållarna fick blev utsläppta i hagen och morgonhöt serverades där. Jag förpassade mig sedan in i huset och fixade lite morgonkaffe. Parkerade mig sedan i soffan en stund och kollade på morgon-TV. Till sist så kvicknade T till liv och det blev adventsfrukost i form av risgrynsgröt :-), Fixade sedan iordning mig själv och tog itu med stallfixet. Mockade och fixade iordning pållarnas mat. Kallt var det ute och det skönt att komma in när jag var klar i stallet.

Vid 12-snåret var jag klar och det var dags för dagens nästa arbetsinsats. Bytte om till andra kläder och vi for iväg till Kumla. T's pappa somnade i måndags och det var dags att tömma lägenheten på äldreboendet. T's syster hade varit där i går och fixat lite, och vi skulle hämta resten. Enligt T så skulle det gå fort för det var inte alls mycket kvar... ack vad vi bedrog oss...

Som tur var fick vi låna en vagn av personalen så vi kunda frakta prylarna på. Svärfar hade en massa kläder, linne, dukar osv. Så det var en hel del att packa ner, men efter ett par timmar var vi klara. Trailern och bilen var fullproppade med prylar - vart skulle vi nu med dessa saker??? Joviss körde T hem det till mig - det är ju fullt i lägenheten... Hm, det är nog dags för T att börja lära sig att slänga saker. Man kan inte spara på ALLT - även om föräldrarna har haft det.... *suck*

Vi var hemma igen vid 15-snåret och under tiden som T fixade med prylarna så lagade jag mat eftersom vi var vrålhungriga och kl 16 skulle M1 och P dyka upp. Det blev stekt nötbiff och grönsaker - smakade bra.

Trailern var i alla fall tömd till kl 16 när så M1 och P dök upp. Oktawia skulle göras iordning, men det visade sig att damen frös ordentligt när täcket plockades av. Alltså fick det bli till att köra in damen till ridhuset och göra iordning pållan i ridhuset. Sagt och gjort - in med pållan i trailern och utrustningen i bilen och så for vi iväg. Pga vädret (snön) så har jag och T bytt bil ett tag. Gamle volvon klarar inte av min backe med släp och häst. För tillfället krävs det 4-hjulsdrift...

Så T och Lexi tog gamle Volvon och for vidare till lägenheten. Vi lästade pållan och efter viss möda fick vi in damen i trailern. Jag drog in pållan till ridhuset - damen har stått i 5 dagar så damen var lite lagom oregelig...

Väl på plats så fixades damen snabbt iordning och M1 satt upp. Det var full rulle i ridhuset 5-6 privatekipage som motionerade sin pållar. Rätt skönt med uppvärmt ridhus dagar som denna :-)

Oktawia tyckte väl inte att det var sådär jätteroligt att behöva anstränga sig efter 5 dagars ofrivillig vila... men efter lite övertalning så funkade det hyfsat. Så länge man inte krävde allt för mycket i fråga om form osv ;-).

Efter motionspasset så var det dags att fara hemåt, funkade hyfsat att få in pållan i trailern. Med tanke på att det stod en ponny brevid min trailer som INTE ville gå in i sin trailer - så skötte sig pållan riktigt bra.

Vi var hemma igen vid 18.30-snåret och pållan blev omhändertagen. Kollade av Bianca och så fick pållarna lite hö att tugga på i väntan på kvällsmaten. Jag och Lillan förpassade oss snabbt in i stugvärmen när jag var klar med allt i stallet.

Vad gjorde jag resten av söndagskvällen då? Tog det lugnt och slappade i soffan??? Näää, sånt är onödigt. Istället fick jag för mig att så här i luciatider behövs det faktiskt lite saffransbröd i huset.

Alltså full rulle och så var en deg i bunken och ställd på jäsning :-)

 
Under tiden som degen jäste så fickade jag med lite tvätt. Röjde köket och så kollade jag lite på TV. Till sist så var det dags att fixa iordning bullarna. Upptäckte då att jag inte alls hade några bullformar hemma! Alltså blev det till att fixa bullar utan bullformar - fyllningen är mandelmassa. Kan meddela att även om bullarna inte blev de snyggaste är det inga som helst fel på smaken ;-).
 
 
När bullbaket var avklarat så fick det bli lite soffhäng framför TV:n tills det att bullarna svalnat och stoppats i frysen. Så detta är allt för idag.
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0