17/2 Fredag - Fortsatt förkylt...

Igår kväll tog min nässpray slut... har inte sovit så bra inatt eftersom jag är totalt igentäppt. När jag kom till jobbet så var det några arbetskamrater som tyckte att det var lite lustigt eftersom jag låter hur nasalt som helst. Är inte speciellt snorigt utan bara totalt tvärtäppt och det känns som om det sitter bakom näsan. Så det är väl bihållorna som är lite lätt täppta...

Skönt att det är fredag i alla fall - ska ta det lugnt i helgen och någon gång borde nästäppan ge sig.

Det var i alla fall full rulle på jobbet hela dagen, vid 16.30 var det dags att stämpla ut och fara hemåt. På vägen hem så blev det ett snabbt besök i mataffären innan jag for vidare hemåt.

Väl hemma så var T på plats och hade fixat min trailer. Det blev lite felparkerad igår pga halkan och jag får inte upp den pga uppförsbacke. Så T hade alltså fixat upp trailern åt mig med sin 4-hjulsdrivna bil. Funkar bättre än min gamla Volvo ;-)

Innan jag tog itu med stallpysslet så blev det lite käk och sedan fika. T berättade att han idag hade gjort sitt första svetsprov på fortsättningskursen han går - han hade fått betyget VG på svetsprovet - Stort GRATTIS till honom  :-). Han har också fått betyg från grundkursen och fått G på 2 delkurser och VG på 3 delkurser. Alla svetsproven hade han fått VG på. De teoretiska proven är det som resulterat i G -- men så är ju T också en praktiker ;-). Duktig har han varit i alla fall. Hoppas resten av fortsättningskursen går lika bra.

Vid 18-snåret så var det dags att ta itu med stallfixet. Mockade, fixade vattenhinkar och fixade hästmaten. T hjälpte mig med att slänga ner hö från höloftet. Så var det dags att plocka in pållarna. Oktawia och Bianca var lite väl busiga och hade ingen större lust att behöva gå in i stallet. Istället sprang de runt som galningar i hagen och visade att de var väldigt duktiga på skolor ovan mark. Till sist så kunde jag och M1 fånga in varsin kuse och M1 fixade iordning Oktawia för ett pass i ridhuset.

Strax efter 19-snåret for vi iväg till ridhuset och planen var att pållan skulle få skutta lite. Nu var det för en gångs skull full rulle i ridhuset så här en fredag kväll. Men ett litet krysshinder mitt på ridbanan fick det bli som pållan fick skutta över. När M1 skrittade pållan så kände hon något konstigt när pållan tog sitt högra framben framåt. Dock syntes det absolut ingening. Men det fick bli ett lättare pass för att inte förvärra något och när vi kom hem igen så masserade jag in arnicaliniment över bogen upp mot manken. På högra sidan så kändes det tydligt att det var nåt i muskeln som rullade undan. Oktawia verkade inte ha ont, reagerade inte det minsta när jag massera området. Förhoppningsvis hjälper arnican till med blodgenomströmningen i muskeln. Damens sprallande i hagen som satt sina spår förmodligen.

När pållan var omhändertagen så plockade jag undan alla prylar. Pållarna fick sedan sin kvällsmat och jag var klar i stallet för kvällen. Min kvälls avslutas nu i soffan framför Tyst vittne på 7:an.

Så detta var allt för idag.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0