30/1 Måndag - Ridhuset...

Åter måndag och en ny vecka :-). På jobbet var det full rulle som vanligt  och arbetsdagen avslutade vid 17-snåret. Då blev det full fart hem för att som vanlgit ta itu med jobbet hemma :-).

Så efter att ha fått i sig lite mat och även matat katter och hund så var det dags att dra på sig stallkläderna. Fick även bli överdragskläder eftersom det nu är lite kallare än tidgiare. temperaturen ligger på cirka -5 grader. Så långkallingar och överdragsbyxor har plockats fram.

Fixade iordning med hästmaten, gjorde rent vatttenhinkar, mockade och ströade upp med nytt spån. M1 och P kom vid 19-snåret och pållarna blev inplockade. Oktawia blev sedan iorddninggjord för ett ridpass i ridhuset och strax efter 19.30-snåret så gick färden mot ÖFK.

Lillan och jag gick som vanligt en lite promis under tiden som M1 värmde upp Oktawia, men idag blev det en kort promis eftersom Lillan fick kramp i tassarna - så kallt tyckte hon att det var. Bättre att gå in i ridhuset - där var värmen på ;-).

Oktawia skötte sig bra idag. Damen fick jobba med tempoväxlingar inom och mellan gångarterna. Syntes faktiskt skillnad när damen fick öka traven. Tidigare har det bara blivit en marginell skillnad i tempoändringen - men idag så var skillnaden tydligare. Lite lätt svettig fick efter arbetspasset 2 täcke på sig, ett fleece och ett ulltäcke. När vi väl var hemma igen så hade täcken sugit upp svetten - effektivt är ordet :-).

Pållan blev omhändertagen och kvällsmaten serverades till de små kreaturen. Jag plockade undan alla prylar - som vanligt ;-) och avslutade kvällspasset med att parkera trailern på sin plats innan det fick bli soffan en stund. Kvällen avslutades sedan med att kolla på TV4:s nyheter.

Roligare än så blev det inte idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0