5/2 Söndag - Arbete och nöje...

Rent temperaturmässigt så var det inte lika kallt idag som igår. När jag släppte ut pållarna så hade jag -14 grader. Pållarna fick sitt frukosthö ute och varmt vatten upphällt. Jag satte sedan full fart och fixade iordning mig själv. Hann käka frukost i lugn och ro innan det var dags med förmiddagens arbetsinsats. Dags att hämta ett lass med hö. T hjälpte till och vi for iväg vid 9.30. Hos höbonden var det 500 kg hö som packades in i trailern - arbete man blir varm av ;-). När vi var hemma igen så gick vi in och tog en kopp kaffe för att få upp värmen, innan vi tog itu med att lassa upp höt på höloftet.

Det tar längre tid att lasta upp höt på loftet än vad det tar att åka iväg och hämta det. Jag är himla glad över att T är stark nog att slänga upp höt - fixar alltså att få på plats när vi bara är två stycken. När höt var på plats så passade jag på att fixa mockningen. Det tog en liten stund att mocka två frysta bäddar, men till sist så var jag klar. Innan jag förpassade mig i ni huset så var det dags att ge pållarna sitt lunchhö. Det visade sig att det blåste isbjörnar ute och Oktawia var bra kall under sitt täcke. In med hästen i stallet och så på med hellyhansen-täcket under utetäcket. Två täcken och så rejält med mat borde göra att hon klarar blåste bättre. Dessutom så ville inte hästarna vara i sommarhagen, utan valde att kliva iväg till det hörnet av vinterhagen som är det mest vindskyddade platsen för dagen.

När stallet var fixat så var det dags för oss tvåbenta typer att få mat. T fixade iordning lasange och det var himla gott med varm mat :-). Mätt och belåten blev det en stunds jobb med min C-uppsats. Idag så fixade jag till sista kompletteringen, körde igenom avstavnings- och rättstavningsprogrammet. Känns som om jag börjar så klar som jag kan bli. Har till och med en hel vecka på mig innan det är deadline för inlämning av kompletteringarna. Det känns jätteskönt :-)

När jag var klar med uppsatsarbetet för dagen så var det dags att hoppa i lite andra kläder och piffa till mig lite. Det var dags att fara in till kamrat I C-E. Var på plats på utsatt tid - kl 15.00 - för afternoon tea. Även KN och S J-L kom och vi hade en himla trevlig em och kväll med massa prata, gott te, scones med tillbehör, plus smaskigt kaffebröd. Vi hade så så himla trevligt att jag inte var hemma förrän 20.30 :-D. Som tur var hade M1 varit snäll och fixat lite aktivitet med Oktawia och pållarna var inne när jag kom hem. Det var nog skönt för dem - även om jag har kallstall så slapp i alla fall hästarna den otäcka blåsten ute. Pållarna fick sitt kvällshö, och jag ställde betforen med varmvatten.

Resten av kvällen kommer tillbringas med att titta på Wallanderfilmen, utan för avbrotten när det är nyheter. Då kommer jag att passa på att ge mig ut till stallet en sista vända för kvällen. Oktawia ska serveras sitt kraftfoder och så ska pållarna få mera vatten.

Men detta var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0