Tisdag - Vårkänning...

Lika otäckt väder som det var igår kväll - lika fint var det idag. Solen sken, isen smälte och fåglarna kvittrade. Vårkänning är ordet :-).

Jag var hyfsat morgonpigg idag och orkade upp 30 min tidigare än vad jag brukar göra, alltså kunde jag åka hem lite tidigare på em. Något jag utnyttjade för att få se solen lite.

När jag kom hem så var T på plats och han hade inhandlat varsin semla - det är ju fettisdagen idag!! Så efter lite mat blev det kaffe och semla..

Mycket god och mumsig semla :-)



Lade sig som bomull i magen ;-)

Efter fikat så var det dags att dra på sig stallkläderna - som vanligt - och ge sig ut till stallet :-). Idag hann jag till och med ut i stallet innan det blev mörkt. Skönt att kunna mocka en vardagkväll innan det hann blev totalt kolsvart ute. T var snäll och slängde ner hö från höloftet åt mig. Fixade iordning allt i stallet i lugn och ro. Hann sedan gå in i huset och vila en stund innan det var dags att ge sig ut och plocka in pållarna. När jag kom hem efter jobbet och slängde ut em-maten till pållarna - då kom de minsann galopperandes i full fart när jag ropade på dem. Nu när det var dags att komma in i stallet så såg jag inte röken av några hästar - hur mycket jag än ropade. Utrustad med ficklampa var det bara till att knalla ut i knallmörkret och leta rätt kusarna. Efter lite letande hittade jag dem och pållarna blev snabbt förpassade in i stallet. Jag borstade av och gosade lite med Bianca innan M1 och P dök upp. När de sedan var på plats blev Oktawia snabbt iordningfixad för ett dressyrpass inne i ridhuset. Idag varken snöade det eller regnade det när vi åkte iväg - det var skönt ;-).

Idag blev det i alla fall en promis för mig och Lillan under tiden som M1 värmde upp pållan. Det var lite småkallt under promisen så det var skönt att komma in i ridhuset. Idag var det tredja träningspasset på lika många dagar. Pållan funkade riktigt bra idag och såg riktigt dressyrig ut ;-). Det börjar synas att hon blivit lite starkare framför allt vid ökningar i trav, några steg orkar damen med att ta ut steglängden och inte bara springa fortare. Går åt rätt håll i alla fall och det är viktigast. Duktig pålla och duktig ryttare var det idag. Välförtjänt vila får damen i morgon.

Var hemma igen strax efter 21-snåret. Fixade iordning pållan och allt i stallet innan det fick bli stugvärmen. Kvällen avslutas nu i soffan och jag ska kolla lite på kvällens nyheter innan det är dags att gå och knoppas.

Som avslutning kommer här ett par fina bilder på mina små kissar :-)

Tussan på sin favoritplats :-)



Nalla har inga hämningar - han kan slagga lite varstans ;-)



Detta var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0