21/1 Lördag - Ut på äventyr

Idag skulle vi ut på äventyr :-). Så efter det att jag släppt ut pållarna så satte jag fart. På med kaffe, duschen och på med kläder. Väckte T och serverade honom kaffe. Han var inte lätt att få liv i direkt... Jag käkade frukost och så packade jag iordning utrustningen som skulle med ut på äventyret.

Det var dags för Urban exploring :-) fotoklubben hade ordnat tillstånd från fastighetsägaren från det gamla nedlagda mejeriet. Så det var fram med kameran, rensat minneskort, stativet, ficklampa och på med oömma kläder. Innan vi skulle fara iväg så passade jag på att mocka i raketfart - skönt att slippa ha det kvar när man sedan skulle komma hem, trött och frusen ;-).  Under tiden som jag mockade så kom M1 och P för att ta hand om pållans motion. Det var jag mycket tacksam för - då kunde jag ju ut och roa mig istället ;-). Eftersom Oktawia stått en vecka  så fick det bli en promis på hård väg. Damen verkar i alla fall helt fräsch i sin hov nu. Kliver ordentligt på hoven, ingen svullnad över kotan och ingen förhöjd puls.

Vid 10.30 så var jag klar med allt och utrustningen inpackad i bilen och vi for iväg. T följde med på äventyret då han aldrig  gjort något liknande och dessutom var han lite nyfiken på att gå in och kolla hur det såg ut i mejeriet numer. Han har ju jobbat där som städare för drygt 25 år sedan... ;-)

Vid 11-snåret så sammanstrålades vi med ett gäng från fk Fokus - tror vi blev nästan 20 stycken :-D och så började äventyret :-)

T och jag började i administrationshuset - det finns inga möbler eller utrustning kvar. Vandaler har varit i farten och mycket är sönderslaget. Det som inte är sönderslaget är det graffiti på...

Väldigt synd att fastighetsägaren låter huset förfalla... men fastighetsägaren vill ju riva och bygga nåt nytt...  Mejeriet är för övrigt byggnad från 50-talet...





















I den gamla mejeridelen fanns det inte heller någon utrustning kvar. Bara väldigt förfallet... Jag var väldigt glad att jag inte behövde smyga runt ensam i bygganden... källaren i mejeriet platsar i vilket skräckfilm som helst...



Efter att fotat 1,5 timme så var vi lätt stelfrusna och vi anslöt oss till några som var på fiket i Svampen. Det smakade väldigt bra med kaffe och en macka. Efter en stunds fika och trevligt prat så var det dags att röra på sig. T var nu hungrig så på vägen hem shoppade han med sig varsin kebabtallrik. Efter den måltiden så var det mat för resten av dagen ;-).

Dock smakade det bra med lite kaffe efter maten och under tiden som vi fikade laddade jag upp dagens fotoskörd och kollade igenom bilderna. Några av dem ser ni ju ovan ;-).

När bildpysslet var avklarat så var det på med kläder igen och så ut i stallet. Först upp på höloftet och slängde ner hö. Fixade sedan i ordning maten till pållarna, em-höt slängdes ut hagen - till pållarnas förtjusning. T och Lexi for vidare till lägenheten och när jag var klar med stallet så fick det bli huset som fick sig en omgång.

Plockade först iordning på disken, veck ihop stryktvätt och så bort med mattorna på golven och fram med dammsugaren...katthår högt och lågt - men det försvann efter en omgång med dammsugaren. Därefter fick det bli moppning av golven. Det var också välbehövligt ;-).

Kändes skönt att lite städat. Ska jobba med min uppsats i morgon och ville få undan på "orosmomenten" idag ;-).

När städningen var avklarad blev det lite slösurfning och lite uppladdning av bilder. Resten av kvällen kommer jag nu tillbringa i soffan under värmefilten och titta på kanal 8. Kaminen sprakar hemtrevligt och pållarna kan vara ute ett tag till.

Så roligare än så här blir det inte idag :-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0