22/1 Söndag - Tur till ridhuset

Tanken var att jag idag skulle fila på min uppsats... men min hjärna hade kopplat bort den delen totalt idag... På onsdag får jag besked om resultatet och även då exakt vad jag behöver komplettera med. Det får bli nästa helg jag jobbar järnet med uppsatsen.

Istället började jag dagen lugnt, ut med hästarna i hagen och så intog jag frukost i soffläge framför morgon-TV. En skönt start på dagen ;-). Så småningom så gjorde jag mig iordning och drog på mig kläder för lite kroppsarbete ute. Min uppfart till kullen och gårdsplanen är full med is. Eftersom det under fm började falla stora snöflingor så insåg jag att jag behövde göra nåt åt isen. Alltså fram med en 20-kgs säck tösalt. Saltade på isen och så släpade jag fram 30 liter sand som jag hade förvarat i källaren = ej frusen sand ;-). Strödde ut sanden ovanpå saltet och det syntes att saltet gjorde verkan. När sand och salt var utspritt på isan så fick pållarna sitt lunchhö. Passade också på att fixa klart med mockningen när jag ändå var ute.

Lite lätt trött och sliten blev det så lite lunch. Min högra hand mådde inte bra utav att ha släpat runt med sanden och saltet. Tappade känseln och styrkan i 3 fingrar, problem som kommer pga min kroniska "tennisarmbåge".

Till lucnh fick det bli lite risgrynsgröt - snabbt och gått ;-). Mätt och belåtet tillbringade jag sedan en stund med att gå igenom bilderna från igår. Testade att göra om några till svartvitt - får fram lite andra effekter då ;-). Gjorde också iordning ett album på FB där jag sedan laddade upp alla bilderna.

Lite sånt där småpyssel som har en förmåga att så tiden att försvinna väldigt fort ;-)

Så här blev en av bilderna i svartvitt...



Hux flux hade nästan hela em försvunnit och det var dags att dra på sig kläder och ge sig ut till stallet igen. Strax innan jag gick ut så hade jag sett hur pållarna hade sprungit som vettvillingar i hagen. När jag väl kom fram till grinden så var Oktawia väldigt "på" - inga problem att fånga in med andra ord. In med kreaturen i stallet och sedan gick jag och Lillan en sväng runt stora sommarhagen. Passade på att kolla av staketet när det ändå fortfarande var lite dagsljus ute. Alla stolpar var på plats och tråden OK. Undertråden hade låsnat från en isolator, men i övrigt så var den där den skulle vara. Lagom när jag vandrat runt hagen så kom P och M1 - dags för lite motion av pållan och då i form av ett litet ridpass i ridhuset.

Med tanke på hur pållan rusat runt i hagen så var jag inte ett dugg orolig över att det skulle vara några problem...

M1 fixade iordning Oktawia, jag hakade på trailnern på draget och när det var dags att lasta Oktawia så sprang hon nästan in i trailern... arbetssugen eller vad?

Väl framme vid ridhuset så gick det bra att lasta ur, Oktawia var rastlös och tyckte vi tog alldeles för lång tid på oss när vi plockde av täcket osv. Lite lätt uttråkad kan nog säga att pållan blivit av den 8 dagar långa ofrivilliga vilan ;-).

I skritten så klev damen på rejält i alla fall. Syntes ingen som helst stelhet eller kortare steg. Så den ömma sulan på höger bak verkar må rätt bra nu i alla fall. Till att börja med var damen också rätt pigg, men fick gymnastisera sig lite i skritten efter ett tag... det var lite jobbigtt ;-). I traven så såg hon också fräsch ut - även om hon helt plötsligt tappade bjudning - men det är ju inget konstigt när det gäller Oktawia ;-).

Dagens motionspass blev ett lite lättare "känna-på-pass" och det verkade passa Oktawia bra. Lika rastlös som hon var innnan arbetspasset - lika nöjd var hon efteråt. Uppenbarligen blev hon tillfreds av motionen.

Det gick bra att lasta och så for vi hemåt. När jag kom hem och skulle uppför min backe, så var jag glad att jag hade slitit med att sprida ut salt och sand... hade inte kommit upp annars...

Pållan blev så omhändertagen, det var inte lika kallt idag som igår - funkade rätt bra att rykta pållan en stund. Blev inte helt sönderfrusen. Pållarna fick stå inne resten av kvällen och em-höt serverades i boxarna. Jag plockade undan alla prylar, värmde vatten och passade på att putsa rent träns och sadelgjordarna. Även om pållan har tjock vinterpäls så blir utrustningen väldigt vit av allt mjäl...

Avslutade stallfixet med att göra klart hästarnas höpåsar och ställa betforen innan jag gick in i huset och fixade iordning mat åt mig själv. Till middag idag fick det bli stekt fläskfilé i sötsur sås med wokade grönsaker och nudlar. Smakade mums.

Eftersom min hjärna fortfarande är tämligen bortkopplad när det gäller uppsatsen så passade jag på att i stället kolla på ponnyakuten på svtplay och för övrigt slösufra lite. Nu ska jag förpassa mig in i soffan för att titta lite på TV innan det är dags att gå ut och kvällsmata pållarna. En ovanligt slö dag för att vara jag alltså.... ;-)

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0