25/1 Onsdag - Hemmakväll...

Planen för kvällen var en stillsam hemmakväll - och så blev det... Eller stillsam och stillsam... Den blev stillsam så till vida att jag inte behövde stressa när jag väl var hemma efter jobbet. Det var bra för jag hade lite ont i huvudet av min neuralgi idag. Mycket är det på jobbet.... så det var bra att jag kunde ta det lugn när jag kom hem.

Men innan jag kunde sätta mig och slappa så var jag tvungen att få fyr i kaminerna - det är ju lite kallare ute nu än vad det varit tidigre. Så när jag kom hem hade jag 15 grader i huset... liiiite för kallt för att sitta inne och mysa... så det första jag gjorde när jag kom in i huset var att tända en brasa i varje kamin (två stycken). Jag blev väldigt lycklig över att jag fick veden att ta sig vid första försöket. Ibland tycker har jag lite problem att fart på elden och kan få hålla på bra länge innan det brinner ordentligt. Idag så lyckades jag bra och efter 20 minuter hade jag fått upp värmen till 18 grader - fullt dräglig temperatur om man ska sitta stilla en stund.

Alltså blev det lite mat framför datorn och jag satt och slösurfade en stund. Idag skulle jag också få besked om min C-uppsats. Det har jag inte fått, utan får allt vara nervös ett tag till... hoppas besked kommer i morgon...


Innan jag tog itu med stallpysslet så passade jag på att röja upp i köket lite, rensade kylskåpet och diskade ur grönsakslådorna - vilket var välbehövligt... Jag fixade också alla kattlådorna och samlade på mig lite sopor. I morgon kommer sopbilen - lika bra att fylla soptúnnan med andra ord ;-).

Vid 19-snåret så var det dags att dra på sig stallkläderna och ge sig ut. Boxarna mockades. Stallgången sopades. Vattenhinkar tinades och diskades ur. Betforen ställdes i vatten. Jag klättrade upp på höskulle och slängde ner hö för att kunna fixa iordning höpåsarna. Stallkatterna fick mat och deras sandlåda gjordes rent. Det sista jag gjorde innan jag gick in i stugvärmen igen var att gå ner till soptunnan med alla soporna.

Väl inne i huset så började det bli varmt och skönt - 21 grader - nu kunde jag plocka av mig ett lager kläder ;-).

Parkerade mig framför datorn och kollade lite på FB innan jag kollade på Ponnyakuten på SVTPlay. Upptäckte också att Lisa tryckt upp sig i en bokhylla... kattfröken låg ju på min kontorsstol när jag kom in - det passade inte att bli nerpuffad på golvet... upp i bokhyllan ska det vara ;-)



Vid 21-snåret så var det dags att gå ut till stallet igen. På med överdragskläder både på mig och Lillan och så ut i stallet. Hällde upp vatten i hinkarna och hällde upp hö till pållarna. Skramlade med kraftfoder hinken - allt för att pållarna skulle hör att jag höll på med maten... men inga hästar. Bara att utrusta sig med grimskaft och så ut i hagen. Självklart stod kreaturen längst ner i hagen - visade inte en min av att vilja röra sig ur fläcken ;-). De fick allt finna sig i  att få följa med till stallet och när de upptäckte att det fanns mat serverat så var det ju inte så dumt ;-).

När jag var klar i stallet så fick det bli soffhäng för min del. Kvällen får avslutad med lite nyheter på TV 4:a.

En stillsam och lugn kväll för att vara mig med andra ord :-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0