26/1 Torsdag - Halvvägs...

Kände mig helt slut när väckarklockan ringde i morse... segt var det att ta sig upp. Hade svårt att somna i går kväll - kände mig jättestressad över att inte ha fått besked om betyg på min C-uppsats. Så jag hade fått alldeles för lite sömn under natten... men tog mig iväg till jobbet till sist. Himla skönt att jag inte hade någon morgonmöte inbokat kl 8... skönt också med flextid ;-). Första mötet startade kl 10 - och då hade jag hunnit vakna till liv. Resten av dagen försvann snabbt som vanlgit.

Kollade av min mail ett par gånger under dagen och den elektroniska anslagstavlan från Universitetet. Först när arbetsdagen var slut och jag precis skulle stämpla ut och åka hem så hade jag äntligen fått betyget...

Ett 6 sidor långt worddokument tog upp styrkor och brister med min uppsats, även min opposition och försvar var med då det ingick i examinationen. Sammantaget så fick jag betyget G (YES!!!) under förutsättningar att jag gör kompletteringar enligt anvisningar. Det är 5 kompletteringar som jag behöver göra, varav 2 stycken jag redan gjort :-). De övriga 3 kompletteringar var inga konstiga saker, utan helt rimliga att få gjort. det var faktiskt mindre komplettering än vad jag trodde, så det känns jättebra :-D. Har nu fram till den 13/2 på att få kompletteringarna utförda och uppsatsen inlämnad. Så just nu känns det alltså att jag är halvvägs till det slutgiltiga målet - att få Informatik C-kursen avslutad och godkänd :-).

Känner mig riktigt nöjd med mig själv - att jag äntligen lyckats slutföra min utbildning - det är ju i alla fall 11 år sedan jag senast läste mitt ämne. Att lyckas får till en C-uppsats efter så lång tid är faktiskt en riktig bedrift :-D.

Kände också oerhört lättad - den annalkande neuralgivärken försvann faktiskt... nöjd och glad stämplade jag ut vid 17-snåret och for hemåt.


Hemma så stod det ett paket värmeloggs på trappat - T som varit ute och åkt. Det var så kallt i huset igår när jag kom hem, så efter att ha eldat i båda kaminerna hela kvällen, hade jag gjort slut på alla värmeloggs jag hade. Det var jättesnällt av att ha lämpa av värmeloggs, för även idag så behövde jag tända en brasa när jag kom in i huset. Nöjde mig med gjutjärnskaminen på kontoret eftersom en tur till ridhuset stod på schemat.

Det var 16 grader i mitt kontor och kök när jag kom hem. En timme senare så var temperaturen uppe i 20 grader. Då jag hunnit få i mig lite mat, byta om till stallkläder, fylla på vattenhinkarna och slösurfa en stund. Vid 18. 30-snåret så var det full fart ut i stalllet för att fixa klart med mockning och hästmaten. Vid 19-snåret kom M1 och P, hade då hunnit klart med allt och var i full gång med att få in pållarna till stallet.

Under tiden som M1 sedan fixade iordning Oktawia för ett pass i ridhuset, så hakade jag på trailern på bilen. In i huset en sista vända och kollade av kaminen innan det var dags att fara iväg.

Väl framme vid ÖFK så passade jag på att gå en promis med Lillan under tiden som M1 värmde upp pållan.Det var rätt skönt ute, lite torrare luft idag och lite snöade lite. Kollade sedan på ekipaget i ridhuset. Pållan skötte sig bra idag, även om det inte var så hård press på henne, men springa fick hon göra i alla fall ;-). Var hemma igen strax efter 20.30 och pyssel av pållan tog vid. När damen var ompysslad så blev det boxen och kvällsmaten serverades till damerna. Som vanligt plockade jag undan alla prylar och fixade iordning trailern innan jag och Lillan förpassade oss in till huset. Fortfarande 20 grader varmt och lite glöd i kaminen :-).

Avslutade kvällen med lite soffhäng, såg andra halvan av CSI och nu får det bli lite nyheter innan jag tar en närmare titt på kudden.

Så detta var allt för idag.

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0