28/1 Lördag - Marknad...

Vaknade med ont i huvudet - inte så kul - så det blev en seg start. Dock vanlig huvudvärk, så jag pillade i mig ett par Alvedon och så fick det bli soffhäng tills de börjat verka och huvudet hängde med. Pållarna fick i alla fall sin frukost, men fick stå kvar inne eftersom M1 och P skulle komma vid 10-snåret för att ta hand om pållans motion.

Min sega start gjorde att jag fick ordning på mig själv lite senare än vad jag räknat med, men vid 10.30 så blev det en sväng in till stan. Dags för den årliga marknade - Hindersmässan.

Tog med mig kameran för att se ifall det fanns nåt intressant att fota. Åkte till lägenheten och bytte objektiv med T så jag fick låna hans 18-105 mm objektivet. Användbart vid fotografering på stan ;-).

Även användbart för att fota Jake... Jake är en kisse som idag inte alls tyckte det var kul att få agera fotomodell - skitsur är ordet ;-)



Jake är för övrigt bror med Nalle....

Efter byte av objektivet så for vi upp på stan. Parkerade strategiskt så vi kunde gå till Järntorget och avsluta marknadsvandringen efter Stortorget.

Jag skulle inte ha något speciellt förutom lite marknadsgodis. T skulle ha renkorv. Det är ändå trevligt att gå runt och spana... men mycket av samma sort är det.

Även i år så fanns det gott om kanderade äpplen, brända mandlar, strumpor, marknadsgodis, renkorv, ballonger osv... och folk förstås... massor av folk... ;-)






















Efter att ha vandrat runt i det gråkalla vädret i 1,5 timme så var jag rejätl frusen. Vi avslutade vår marknadsvandring med en fika på konditori Wasa - kaffe och så årets första semla - det satt fint :-).

Det var skönt att få sitta inomhus i värmen en stund och mycket folk var det på Kondis Wasa också. Vi hann knappt lyfta baken från stolarna innan våra platser var upptagna igen. Fler som behövde få sätta sig och få upp värmen ;-).

Vi gick till bilen efter fikat. Jag hade shoppat med mig lite godis och T fick tag i sina korvar. Innan vi fortsatte hemåt så stannade vi till vid Willys. Idag var det lite lugnare där. Jag kunde handla i lugn och ro det jag behövde få med mig hemåt. Behövde fylla på med lite basvaror och kylskåpsvaror. När vi var klara så var det full fart hemåt igen.

Var tillbaka hemma vid 14.30 - så det blev lagom att packa in maten, gå igenom bilderna jag fotat under dagen och vid 15.30 var det dags att dra på sig ytterkläderna igen för en tur in till ÖFK. Hade möte med valberedningen vid 16-snåret. Vi har fortfarande lite jobb kvar att utföra i valberedningen och vi hade ett kort avstämningsmöte. När det var avklarat så kom jag faktiskt ihåg att åka till macken och tanka bilen ;-). Det behövdes och idag var det tämligen tomt på macken...

Var hemma igen vid 17-snåret och pållarna fick sin em-mat. Själv förpassade jag mig in i huset och fixade lite mat åt mig själv. Mätt och belåten tog jag sedan itu med stallfixet. Mockade i lugn och ro (för en gång skull...), fixade med höpåsar och ställde betforen. Vattenhinkarna gjordes rent och även stallkatterna blev ompysslade.

När jag var klar med stallet så fick det bli stugvärmen igen. Fortsatte mockningen i form av att jag gjorde rent alla kattlådorna i huset. Fyllde på med ren sand där det behövdes. Nalle fick sig en omgång med kattkammen. Han har varit ute och slagits så han var helt tuffsig :-O.

I morgon får det bli krafttag när det gäller jobbet med min C-uppsats. Hoppas jag inte vaknar med huvudvärk bara... Ikväll ska jag samla kraft i form av soffhäng framför TV och det for nog bli ett gammalt avsnitt av Morden i midsomer på TV 8 - verkade vara det enda sevärda en kväll som denna. Så mycket mer än så här kommer inte hända idag. Blir en lugn hemmakväll med andra ord :-).

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0