6/1 Fredag - städning

Idag var det ingen återvändå... hela huset är i STORT behov av en ordentlig storstädning. Dock började jag dagen lugnt. Efter hästarnas utsläpp så fick det bli frukost i soffan och lite morgon-TV. Var trött idag, har nog inte hämtat mig från senaste tidens hektiska arbete... ;-)

Till sist så var det bara att sätta igång och resten av dagen har gått åt till att försöka göra huset representabet. Med 3 långhåriga katter så var det mänger med päls hög och lågt, väst såg mitt skrivbord ut... kissarna har ju en förkärlek till att gärna husera där. Som vanligt så var det dammandet och plocket som tog längst tid. Passade också på att plocka undan allt julpynt, dags att slänga ut julen.

Fram på em kom T och Lexi. Med sig hade de en grillad kyckling och potatissallad - mat var precis vad jag behövde!

Mitt i städningen upptäckte jag att Tussan nu accepterat katthuset jag fick på nyårsafton av SJL...



T hjälpte mig sedan med att packa in alla julprylar i garderoben och så fick jag hjälp med att skaka mattorna. Sedan blev det vidare färd mot lägenheten. Jag tog itu med stallpysslet - mockade och gjorde rent vattenhinkarna. Sedan var det full fart in i huset ett tag till innan M1 och P dök upp vid 18-snåret.

Pållans motion för dagen bestod av en liten hoppövning så vi åkte till ridhuset som vanligt :-). Så här en fredagkväll så var vi helt klart ensamma i riduset ;-)

Under tiden som M1 värmde upp pållan så hjälpte jag P att bygga upp en liten serie bestående av ett rättuppstående hinder och en liten oxer. Som vanligt var det sedan skritt och sedan trav över bommar på marken innan själva hoppövningen påbörjades. Pållan ville helst bestämma själv i dag - alltså fullt ös medvetslös mot hindret ;-). Blev lite lydnadsträning alltså i form av volt innan hindret när hon började streta mot handen. Funkade bra och damen verkade nöjd med dagens ridpass. M1 var också nöjd.

Var hemma igen vid 19.30-snåret och jag pysslade om Oktawia. Pållarna fick sedan stå inne med lite hö att tugga på i väntan på kvällsmaten. När jag plockat undan alla prylar och mockat ur trailern så var det full fart in i huset igen och så fortsatte jag med städningen. Jag hade hunnit med dammsugningen innan vi åkte till ridhuset, så jag fixade klart med toaletterna och så moppade jag golvet.

Däremot så skippade jag att stryka köksgardinerna. Hade tagit fram gardiner och överdrag till kökssoffan - men den högen hade Tussan lagt beslag på...



Nallle har ju ialla fall vett att lägga sig på akvariet - där är det varmt och skönt ;-)



Vid 21.30 fick jag vara klar för kvällen. Mission impossible 3 började då på TV4 och det får väl duga så här en fredag kväll. Som sällskap har jag ett glas gott vitt vin och popcorne. Behöver ut en vända till i kylan för att kvällsmata pållarna - men det blir lite senare. Nu är det filmtajm :-)

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0