14/7 Lördag - Lite städpyssel...

 När jag på morgonen släppte ut vovven så såg jag att mamma pigge spankulerade runt i min trädgård. Trevligt att hon är kvar. Har dock inte till några piggebäbisar än, så jag har ingen aning om hur många som ev kan ha överlevt. Glad att mamma Pigge håller sig kvar i alla fall :-)
 
 
 
Jag fixade iordning frukost som intogs ute på balkongen. Det var inte så jättevarmt ute, men uppehåll i alla fall, och då SKA det vara frukosthäng på balkongen - är det semester så är det ;-)
 
Efter frukosthänget så satte jag fart. I morgon ska jag ha lite födelsedagsfirande och eftersom Lexi var hos mig mycket senaste veckan, innbar det att jag behövde städa lite.
 
Dammade lite lätt, körde några tvättmaskiner, slängde ut alla mattor och filtar, satte igång med dammsugningen. Fixade toaletterna och badrummet, moppade golven. T grejade ute och hann klippa lite av gräsmattan. Han hjälpte mig också med att sätta upp en hängare i köket. En handsmidd hängare som jag inhandlade på Ovolin för 2 år sedan. Alltså på tiden att den kom upp på väggen :-)
 
 
När städningen av huset var avklarat och såg hyfsat representabelt ut så tyckte T att jag skulle fixa till mig lite så jag kunde följa med till Marieberg. Han skulle iväg och shoppa födelsedagspresent till mig och jag behövdes som bärhjälp plus att trailern  skulle med. Lite nyfiken blev jag allt - vad hade han tänkt sig nu...
 
Det visade sig att vi åkte iväg till K-Rauta och ett gäng 5 meter långa brädor i olika dimensioner inhandlades :-D
 
 
 
Det är brädor till en knut på lagården. Foder till lagårdsdörren, nya vindskivor till takfönstret på huset. Målnings och uppsättningshjälp ingår visst också i presenten. Nu gäller det att vänta på lite bättre väder så det går att måla.... ska fixa iordning så det går att stå inomhus att måla. Annars så får jag väl aldrig upp brädorna... ;-)
 
Vi käkade lite mat och så vid 18.30 kom M1 och P. Idag var det dags för lite hoppövning för pållan. Och efter lite kattungegos och så fix av pållan var vi snart på väg till ÖFK.
 
Väl framme vid ÖFK så hjälpte jag P med att ta fram lite hindermaterial och en liten serie byggdes upp. Ekipaget började passet med skritta över markbommar, för att sedan fortsätta med att trava över markbommar innan hindret byggdes upp.
 
Övningen var lite jobbig tyckte pållan, men jobbigast var det att byta galopp. Trots att hon fick göra bytet över en markbom så är hon tvungen att skutta till med bakdelen för att få till det ;-)
 
http://www.youtube.com/watch?v=mG_oPMdLfCk&feature=plcp
 
Efter ridpasset i ridhuset blev det en promenad ute som avskrittning i lätt duggregn innan pållan placerades i trailern och vi for hemåt. Väl hemma blev Oktawia ompysslad och kvällshavren serverades. När alla prylar var undanplockade och trailern städad förpassade jag mig in i huset ett stund innan jag gick ut och släppte ut pållarna i hagen. Min egen kväll avslutades sedan med lite soffhäng framför TV:n. Så detta  är allt för idag.
 
/Lizzie
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0