16/7 Lördag - Sol...

Idag har det varit soligt, blandat med moln, men också rejält blåsigt. När det var dags att släppa ut pållarna så kollade jag Oktawias framben, ingen puls i kotan och ingen svullnad. Syntes inte heller något konstigt när hon klev ut i hagen. Skönt.
 
Det blev sedan frukosthäng på balkongen, men vi fick ha med oss ett par filtar ut pga blåsten. I övrigt så tog vi det lugnt på fm. T grejade med sin grästrimmer och sedan så trimmade han en massa gräskanter. Det var välbehövligt. Jag fixade stallet och matade kittisarna. När det var dags för lite fika och mat så fick vi flytta utebordet till stallväggen - där var det hyfsat vindstilla. Skönt att sitta ute och slappa - så länge solen var framme. Så fort solen gick i moln så blev det totalt svinkallt. Bara att härda ut tills den kom fram igen ;-).
 
Framåt em så var det dags att ta itu med lite målning. Värsta delen på ladugårdens gavel tog T itu med. Vid gavelspetsen är det 8 meter högt och jag är väldigt glad över att T inte är höjdrädd. Stegen gungar rätt bra på den där höjden - lägg dessutom till kraftig blåst.... men det gäller att utnyttja det faktum att det inte regnar ute... 
 
 
Under tiden som T målade så fixade jag med en gammal bräda som vi tagit ner från höloftet. Denna bräda skrapade jag rent från gammal vit färg och skurade sedan brädan med alg- och målartvätt. Blev riktigt bra. Brädan ska nu torka och sedan målas för att återanvändas som knutbärda till lagården.
 
När T målat så att han kommit förbi gavelspetsen så avslutade han jobbet för dagen. Det är jobbigt för fötterna att stå på stegen. T och Lexi åkte sedan vidare till lägenheten. Jag själv käkade lite mat och slösurfade en stund innan det var dags att invänta M1 och P som kom vid 18.30-snåret. Dags för ett pass i ridhuset för pållan. Vid 19-snåret var vi på plats vid ÖFK. Jag och Lillan gick en promis under tiden som Oktawia värmdes upp. Lillan var nöjd över att få komma ut och röra på sig lite. Även om det fortfarande blåste rejält.
 
 
 
När vi kom tillbaka till ridhuset för att kolla på ekipaget så visade det sig att det var en ny pilot på Oktawia. M1 hade drabbats av akut feberatack och var allt annat än pigg. Istället var det pappa P som fick agera pilot - Oktawia tyckte att han var lite besvärlig - hon var ju tvungen att jobba lite - men piloten skötte sig bra och pållan fick i alla fall en omgång med motion :-). Nu hoppas vi att M1 kryar på sig lika fort som hon blev sjuk!
 
Jag var hemma igen strax efter kl 20 och pållan blev omhändertagen. Serverades lite havre och jag plockade undan alla prylar, mockade ut trailern och parkerade den på sin plats. Innan det var dags att gå in i huset en sväng så gick jag ut i hagen och fyllde på vatten i pållarnas vattenkar. Upptäckte då att det såg rejält hotfullt ut över Kilsberg!
 
Frågen är bara om det kommer hem till mig eller om det blåser vidare bortåt. Skulle vara skönt ifall det blir lite sol i morgon också...
 
 
När vattenkaret var fixat så förpassade jag mig in i huset en sväng. Nu får det bli Criminal minds på TV en stund innan det är dags att kvällsmata pållarna. Mycket mer än så här kommer inte hända i dag. Ska försöka komma isäng i vettig tid för jag ska upp hyfsat tidigt i morgon bitti för att fara in till stan en sväng.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0