26/7 Torsdag - Slappardag...

 Idag har det varit VARMT.... Jag började dagen som vanligt med frukost på min stora balkong - eller rättare sagt - takterass.... Den ligger i västerläge och alltså har jag skugga där på morgonen, men det gör inte så mycket. Försökte slösurfa samtidigt som jag intog min frukost, men det gick inte. För mycket blänk i bildskärmen pga den skarpa solen.
 
Solen har man ju inte sett speciellt mycket av under sommaren och det har inte heller varit gått om riktigt varma dager. I och för sig så har temperaturen passat mig rätt bra ;-).
 
Det blev rätt fort alldeles för varmt för att göra något annat än att släpa fram solsängen och lägga sig på den med en stråhatt över huvudet. Lyckades ligga helt stilla i alla fall drygt en timme, dessutom i solen.... sedan gick det inte längre. Det blev bara för varmt och jag släpade in mig i skuggan och pustade ut ;-). I övrigt så tog jag det väldigt lugnt i värmen. Kollade till pållarna - Oktawia hade nytta av insektstäcket. Matade kittisara - de håller på och river min sadelkammare :-O. Käkade lite, fikade lite, läste lite, sprättade bort 3 dragkedjor på byxor. Kommer väl någon regning dag som jag kan tillbringa framför symaskinen och sy i  nya dragkedjor ;-).
 
Framåt sen em kom T och Lexi. Fortfarande hur varmt som helst och det fick bli lite fika i skuggan innan vi tog itu med att fixa iordning stallet.
 
Så efter kaffet blev det dags att göra iordning det nyskurade stallet. T hjälpte mig att putsa fönstret i Oktawias box eftersom jag inte når. Fönstergallret monterades på plats. Allt som vi skruvat bort innan skurningen monterades på plats och boxarna ströades upp med nytt sågspån.
 
Rent, fint och fixat stall med alla prylar på plats....
 
 
Vi kollade ifall pållarna ville komma in - det ville det eftersom det var olidligt varmt i hagen - Alltså pållar i stallet och nu tar det inte långt stund förrän det inte är så rent längre ;-) Bianca var nöjd över sin nya klimatta i alla fall ;-)
 
 
Eftersom jag inte vill att BIanca ska lorta ner hela väggen på en gång i sin iver att nyttja klimattan. Blev det en badomgång för lilla fröken. Det visade sig att Bianca tyckte det var jätteskönt  att få bli inlöddrad och avsköljd, två gånger blev det inlöddring med schampo och omgång två blev inte löddret svart längre.... Välbehövligt bad med andra ord.
 
Fina Bianca :-)
 
 
Förhoppningsvis blir inte väggen svart på en gång efter denna badomgång ;-)
 
Bianca blev åter placerad i sin box och pållarna fick stå inne en stund och käka hö och pusta ut från insekterna. Jag plockade undan alla prylar efter badningen och det var dags att fixa iordning lite middag. När jag var på väg in i huset så upptäckte jag att Nalle intagit min solsäng - sov som en gris gjorde han... ;-)
 
 
Senare så visade det sig att det lilla otäcka djuret tackade för gästfriheten genom att revirpinka på min säng *morr*. Fick snabbt skura sängen  och jag hoppas det hjälper...
 
Det började bli dags att fixa iordning kvällsmaten. Jag förpassade mig in i huset och fixade iordning tomat och mozzarellasallad och en örtagårdssås. Under tiden som jag gjorde detta kokade T potatisen och såg till att ett par fläskkotletter hamnade på grillen. En ljummen kväll som denna måste ju utnyttjas.
 
En helt underbar sommarkväll och så skönt att kunna sitta ute och käka mat :-)
 
 
När vi satt där och käkade så fick vi snabbt sällskap... Mamma pigge och en av ungarna var väldigt intresserade av oss. Ville inte ha piggisarna kring fötterna så vi hällde upp lite kattmat åt dem och de lät sig väl smaka
 
 
Det visade sig att piggisarna i alla fall skulle vara hos oss och mamma pigge (T har döpt henne till Piggelina), var väldigt närgången och nyfiken på Lexi.
 
Lexi gjorde allt för att nonchalera det lilla djuret...
 
 
Igelkottsungen var extremt nyfiken så den fick T lyfta upp och flytta på ett par gånger, men vad gör väl det när den är hur söt som helst ;-)
 
 
Vi satt ute fram till 22-snåret - då började det komma mygg... Pållarna hade släppts tidigare under kvällen och gick och strosade i hagen. De brydde sig inte om lite mygg... då är det värre med bromsdjävlarna...  ;-)
 
Så den här kvällen avslutas med lite soffhäng framför TV, men en skön slappardag har det varit.
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0