4/7 Onsdag - En solig dag...

Ytterligare en dag med fint väder - det har man inte blivit bortskämd med så här långt denna sommar. Tyvärr är man ju inte direkt van vid värmen och huvudvärken kom så smygande framåt em. Strax efter 16-snåret så fick det vara nog och jag stämplade ut och for hemåt. Jag har gått om plus på flexen och här gäller det att passa på att hinna njuta av solen :-). Så full fart hemåt i värmen. Väl hemma var T på plats och hade grillat korv  *mums*. Satt och slöade en stund i skuggan under äppleträden - sitta i solen orkade jag inte ;-). Tog så itu med stallfixet och när jag nästan var klar med sista boxen så hörde jag hur hästarna galopperade fram och tillbaka i hagen utanför stallet. Skyndade mig att mocka klart och så öppnade jag dörren ut till hagen.
 
Ute i hage - där det var fruktansvärt varmt - hade hästarna ett stort svart moln med bromsar omkring sig. När pållarna såg att jag öppnat stalldörren, fick jag i princip slänga mig ur vägen och så rusade bägge två in till sina boxar. Förbannde äckelbromsar!!!
 
Lilla ponnyn var helt sjöblöt av svett efter att springande - stackare... :-(. Inga bromsar i stallet i alla fall och pållarna fick stå inne och pusta ut. Jag passade på att fixade med kattungarna, matning och rengöring av sandlåda. Hann också fixa in i huset en säng och hann fixa med disk och röja upp köket lite, innan det var dags att ta itu med pållan. Under tiden som jag pysslat med mockning och allt annat småpyssel, så roade sig  T med att klippa hela min gräsmatta. Det var välbehövligt.
 
Vid 19.45 hade jag fixat klart kusen, trailern var påhakad på bilen  och vi styrde kosan mot ridhuset. Kvällar som denna så vill man inte ge sig ut och slåss med bromsarna, utan det fick bli ridhuset.
 
T hängde med och tog hand om vovvarna under tiden som jag red. Helt själv fick jag vara i ridhuset och ridpasset funkade ganska bra. Oktawia skötte sig bra, men jag hade riktigt problem med min dåliga fot. Idag hade det varit bra om jag kunnat plocka bort den där värdelösa foten *suck*. Gjorde ingen nytta alls.
 
Strax innan kl 21 var ridpasset avklarat och både jag och pållan var svettiga. Jag var i alla fall himla nöjd med ridpasset för idag så lyckades jag hålla ordning på min egen kropp och ridit förvänd galopp på pållan - ett helt varv på fyrkantsspåret - fick till svängarna riktigt bra :-). Blev förvånad själv - lyckades alltså hålla ordning på kroppen så pållan inte bröt av i "kurvorna" - det är en bedrigt när det gäller mig. Pållan kan - det vet jag. Nöjd och glad var det så full fart hemåt och sedvanligt pyssel vidtog. Var klar med allt i stall och med djuren framåt 22-snåret och lite TV får nu avsluta min kväll innan det blir till att ta en närmare titt på kudden.
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0