5/7 Torsdag - hemmakväll

 En fin dag har det varit idag och när jag kom hem så var det fortfarande bra varmt. Byttes snabbt om till stallkläder och gav mig ut till stallet. Fixade mockningen snabbt och så fick pållarna in. Snabbt kom de in också - efter sig hade de en stor svärm med bromsar. Alltså snabbt igen med stalldörren och pållarna fick pusta ut från bromsarna.
 
Innan jag förpassade mig från stallet så kollade jag till kattungarna... De svarta små fröknarna verkar trivas alldeles upperligt... inte bara Nalle som gillar att ligga i skålar ;-)
 
 
 
När kattungarna var matade så fick det bli lite fil och müsli för mig. Orkade inte käka någon lagad mat, så detta fick duga. Jag käkade ordentligt till lunch, då T och jag hade en lunchdate. I det vackra vädret så ingtog vi varsin sallad på en parkbänk vid Svartån. Skön tillvaro en stund mitt på dan och jag fick lämna kontoret :-). Därför var jag fortfarande lite mätt.  T och Lexi dök upp när jag käkat klart och lite kaffe fixades fram. Vi satt därefter och softade i trädgården en stund innan jag satte lite fart.
 
Det var lite mulet ute, men inge regn i alla fall. Alltså så fick det bli fram med målarkläderna och så upp på stegen. T trodde inte jag skulle klara av att klättra ända upp för att måla under takfoten, men det gick. Så upp och ner på stegen for jag - inte så nyttigt för mitt skadade knä, men vad göra när det behöver målas ;-)
 
 
 Framåt kvällningen kom M1 och P - det var dags för pållans motion och idag var det en skrittur som stod på schemat. Det tog en stund innan de kom iväg eftersom det tog en stund att slita sig från kattungarna.
 
Jag målade på och kom en bit på väggen innan det var dags att avsluta för kvällen. T o och Lexi for hemåt när jag var klar me dmålningen och inte riskerade att ramla ner för stegen och jag förpassade mig till sadelkammaren. Prickans fosterkittens behövde bli matade en gång till. De får god omsorg av Prickan och busar med svartisarna - men behöver tilläggsmatas. Efter en omgång matning med mjölkersättning så är kittisarna mätta och belåtna :-)
 
Prickans svarta tjejerna var också trötta efter en kvällens busande och hade placerat sig ovanpå tvättkorgen....
 
 
Riktiga sötisar :-).
 
M1 och P kom tillbaka från skritturen - det hade gått bra och inte allt för farligt med med insekter. Så där pållan blivit ompysslad så var det boxen och mat som väntade.
 
Jag själv förpassade mig till huset och så får det bli lite TV som får avsluta min kväll. Så detta var allt för idag.
 

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0