9/7 Måndag - Varmt...

På fm var det besök av arbetskamrat M med familj. De kollade på kittisarna och är sugna på en av de röda killarna. Ska dock hem och fundera lite då det inte är helt enkelt att välja så där på en gång. Kittisarna är ju inte leveransklara förrän om 6 veckor så det är ju ingen panik :-). T och Lillan hade innan besöket åkt iväg till skogen för att leta efter lite kantareller så jag var således själv en stund på fm. Solen var framme och det var rejält varmt ute. Jag fixade mockningen och efteråt släpade jag fram solsängen, fixade kaffe och tog med mig en bok. Sedan låg jag och slappade i skuggen tills T och Lillan kom tillbaka. Det var alldeles för varmt för att gör anågot annat...
 
Skönt tillvaro :-)
 
 
RIktigt varmt och skönt var det - trots att jag låg i skuggan under äppleträden. Men med tanke på allt regnväder som är på ingång så gäller det att passa på att njuta ;-)
 
T och Lillan kom till sist tillbaka från skogen och jag förstod varför det tagit... mycket kantareller hade han hittat :-). Däremot så hade han inte ro att resna fynden på en gång. I stället ville han åka till fabriksförsäljningen av korv i östernärke. Eftersom klockan var 14 och bromstrycket stort så plockades pållarna in - vilket de tyckte var skönt. Jag fixade sedan till sig lite, kan ju inte fara iväg och se ut som en bondläpp direkt ;-). När jag piffat till mig så for vi iväg. Väl framme vid fabriken så spanade vi runt vad de hade i butiken. Blev  lite  laxröra och skagenröra. Lite pålägg fick följa med hem och ett paket nötgrillare. T var egentligen ute efter vitlökskorv, men den var slut för dagen. Vi hade med oss en kylväska + kylklampar som maten placerades i för att den inte skulle bli förstörd i värmen.
 
Vi for sedan vidare till Kumla för T skulle hämta lite prylar i hans pappas lägenhet. Lägenheten är uppsagd till den 31/7 eftersom svärfar nu bor på ett äldreboende. Prylarna måste ju tas om hand. Jag fick alltså agera lite bärhjälp :-).
 
Vi åkte iväg med prylarna till lägenheten i stan. Gjorde ett besök vid systemet och så var det full fart hemåt igen.
 
Lagom när vi kom hem så kom ett stort åsk och regnmoln hotande nära. Men inte direkt över huset så det gick att sitta ute. Lite käka och så började T rensa sina kantareller från förmiddagens tur i skogen...
 
 
Vid 18.30 kom M1 och P - nu var regnet hotande nära, men vi klarade oss under tiden som Oktawia blev iordninggjord och snart så var vi på väg till ÖFK. Vid ridhuset så missade vi också en åskskur och hann precis in i ridhuset innan nästa skur kom. Ibland har man tur.
 
Oktawia var jätteseg till att börja med - värmen och fukten underlättare ju inte direkt. När pållan väl var ordentligt uppvärm och ekipaget började med övningen öka och minska tempo och volt så jobbade pållan på bra. Både i trav och galopp. Damen lyckades tillmed att få till en galoppfattning ur en bakdelsvändning så det liknade början av en galoppiruett - bra jobbat!!
 
Avskrittningen skedde utomhus och regnet hade slutat - även om Oktawia tyckte det var tämligen onödigt att röra sig framåt ;-).
 
När vi var hemma igen så blev det avsköljning av pållan och kvällsmaten serverades. Pållarna fick stå inne och käka sin mat och jag förpassade mig in i huset en stund. Kollade på TV en stund innan det var dags att släppa ut pållarna i hagen igen. Vid 22.30 blev de utsläppta igen och jag själv förpassade mig till soffan och TV. Mycket mer än så händer inte idag.
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0