14/3 Onsdag - Hemmakväll...

Vaknade ovanligt tidigt för att vara jag. Ingen idé att försöka somna om utan klev upp tidigare än vad jag brukar. Så lagom när jag var klar efter duschen och tog mig an morgonkaffet ringde min hemtelefon. Det var tvättmaskinsreparatören som ringde. Förklarade igen problemen med maskinen och reparatören kunde komma på en gång för att ta sig en titt. Alltså var det bara till att snabbt fixa sig iordning och 20 minuter senare var reparatören på plats.

Efter lite snabb koll och utifrån beskrivning av problemen från mig så hade reparatören en idé av vad som skulle kunna vara problemet. Det skulle ta en stund att få ordning på det hela. Alltså ringde jag till jobbet och meddelade att jag skulle bli sen. Passade på att gå ut till stallet för att släppa ut pållarna och jag hann även fixa med mockningen under tiden som reparatören jobbade med tvättmaskinen.

Det tog en timme men sedan så funkade maskinen. Det var en luftningsslang som hade beckat igen totat av lera och hundhår. Enligt reparatören så var detta problem vanligt bland hundägare. Jag frågade lite hur jag skulle bära mig åt ifall det blir stopp igen. Fick tipset att använda vanlig citronsyra att göra rent maskinen med. 120 gram citronsyra istället för tvättmedel och så köra 95-programmet. Det ska tydligen göra susen för igensatta slangar... Låter ju nästan för enkelt för att var sant. Ska prova i alla fall. Kommer väl nu få en käck lite faktura på 1000-1500 kr ;-)

Vid 8.30 så var jag i alla fall klar för att åka till jobbet. Skönt med flextid vid dylika tillfällen. Dagen försvann sedan i ett nafs. Jobbade till 17.15 eftersom jag kom sent på morgonen. På vägen hem så svängde jag förbi Ica-affären och shoppade med lite mat. Passade också på att lägga på breven med träckprov till Equi-lab. Bara att vänta på svaret nu och se vilket avmaskningspreparat jag ev behöver införskaffa.

Väl hemma var T på plats och han hade matat pållarna och höll på och vallade Lillan för fullt. Vi tog en fika och snackade lite innan vi gick ut till stallet. T slängde ner hö från höskullen och så fixade jag iordning betfor och höpåsar. Jag hann ju med allt annat stallfix i morse :-).

När jag var klar med fix av hästarnas mat så tog vi en promis med vovvarna. Utrustade med varsin ficklampa gav vi oss ut i mörkret. Fin stjärnhimmel var det i alla fall :-).

Efter promisen så for T och Lexi till lägenheten. Jag fixade lite inne en stund innan jag gick ut istallet igen. Dags att hälla upp kvällsmaten och ta in pållarna. Jag hällde upp hästarnas mat och öppnades stalldörren. Inga pållar.... men jag gick in i sadelkammaren och gosade med stallkatterna ett tag. Till sist så kom pållarna knatades i sakta mak ;-). Uppenbarligen lockade maten i alla fall... ;-). Snabb koll av pållarna och så kvar jag klar i stallet för idag.

Min egen kväll får nu avslutas av nyheterna på TV4 så detta var allt för idag.

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0