19/3 Måndag - Blåsigt...

Total storm har det blåst idag. Vid utsläppet på morgon så var det knappt att jag kunde få höt att ligga kvar på backen pga blåsten, lite utspritt blev det - men hästarna hittar ju maten i alla fall ;-).

Haden en späckad dag på kontoret som avslutades med ett långt em-möte fram till kl 17.00. Efter jobbet var det som vanligt full rulle hemåt och jag hade under färden lite fundering kring hur jag skulle ta mig in till ridhuset med trailern i blåsten... Tur att det inte var halt också...

Väl hemma så satte jag genast igång med matlagning, fixade iordning middag och 4 matlådor utav 3 olika maträtter. Vill ju inte äta samma mat hela veckan. Skönt i alla fall att ha matlådorna för resten av veckan fixade.

Efter timmen vid spisen drog jag på mig stallkläderna och satta full fart ut till stallet. Fixade med mockning, mat och vatten till pållarna. Det blåste rejält och jag hittade pållarna längst ner i hagen - där är det lite skydd mot vinden. Men framför allt så kommer det lite extra gott grönt gräs på ett visst ställe i hagen. Behöver alltså inte vandra runt och leta efter kusarna direkt ;-).

M1 och P kom vid 19-snåret och Oktawia blev idag ordentligt borstad. Ridhuset var upptaget av ridskolan fram till 20.10 pga arbete med ridhusbotten. Alltså behövde inte stressa och under tiden som pållan blev putsad så började faktiskt vinden mojna. Alltså blåste det inte så farligt när det var dags att åka iväg. Lastade och åkte iväg strax innan kl 20 och var på plats ganska precis 20.10 ;-). Jag och Lillan gick en liten promis under tiden som M1 skrittade fram. Även om det inte blåste så himla mycket, var det i alla fall rätt kallt ute. Det var skönt att komma in i ridhuset efter promisen.

Oktawia var för dagen seeeg. Det är lite tungt underlag på privatdelen av nya ridhuset och det har inte blivit sladdat på ett par dagar. Pållan tyckte det var sjukt jobbigt att behöva röra sig på detta underlaget. Inte så mycket att göra något åt. M1 jobbade på så gott det gick med Oktawia, som också kämpade på så mycket hon orkade. Vet ju sedan tidigare att damen är kinkig när det gäller underlaget.... ;-).

Var hemma igen runt 21.30-snåret och sedvanligt hästpyssel vidtog. Oktawia var trött efter passet i ridhuset och somnade nästan på stallgången. Dock kvicknade hon till rätt bra när kvällsmaten serverades ;-).

Min egen kväll tog också snabbt slut. Var extremt trött så här en måndag kväll - därför blir det sängen ganska omgående... Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0