2/3 Fredag - Fredagsmyset...

Så var det fredag - IGEN!!! Veckorna försvinner i raketfart :-O.

Min arbetsdag tillbringade jag på min utgångspunkt - Staben - det var lite spännande på jobbet idag. En arbetskamrat som hade lite utmaningar och funderingar. Det verkar lösa sig riktigt bra - håller tummarna :-)

Jobbade till 16.30 för att sedan åka hemåt i full fart. Det var ett strålande vacker vårväder och det blir man ju på ett strålande humör av :-). Väl hemma så blev det lite mat innan jag tog itu med stallfixet. Mockade, fixade all hästmat och vatten. Plockade in pållarna och hakade på trailern på bilen. Hann sedan in i huset och grejja lite innan M1 och P dök upp och det var dags för det vanliga fredagsmyset. Alltså  - en tur till ridhuset ;-).

Planen var att det skulle bli lite studs över hinder för pållan och M1. Dock var det en privatlektion och så ett annat privat ryttarekipage i ridhuset. Så vi fick vänta lite. Under tiden så värmde M1 upp pållan och när privatlektionen var avklarad, kunde P och jag bygga upp lite hinder. Övningen för kvällen bestod av en serie galoppstuds om 3 hinder på varje långsida. M1 skulle rida i en stor 8-volt och trava över bommar vid "X". Började med 2 hinder på 50 cm, funkade bra. Även 3 galoppstudshinder på 50 cm funkade bra. Sedan höjde vi till 70 cm på alla hindren. Det är i och för sig inte speciellt högt - men eftersom det var galoppstud så fick pållan ta i så hon nästan sprack ;-). Asjobbigt är ordet! När hon skulle hoppa serien för 3:e gången så funkade det inget bra och vi tog bort ett hinder så varje serie var på 2 studshinder. Det var tillräckligt jobbigt för pållan - hon fick verkligen jobba med rygg och rumpa idag :-). Bra träning - men jobbigt! Ekipaget skötte sig altså alldeles utmärkt :-).

Åkte hemåt med en mycket trött pålla som vid hemkomsten blev omhändertagen. Den duktiga hästen fick sedan sin kvällsmat - och även ponnyn förstås ;-). Jag plockade undan alla prylar och mockade ur trailern innan jag och Lillan förpassade oss in i huset.

Resten av fredagkvällen får nu tillbringas framför TV:n. Lite popcorne smakar bra och så ska jag kolla på lite kriminaldrama i brist på annat.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0