23/3 Fredag - Semesterdag...

Idag hade jag SEMESTER och det har varit  en helt underbar dag. Äntligen VÅÅÅÅR!!!!

Hästarna blev utsläppte och fick sin frukost ute i hagen i vanlig tid och jag själv fixade iordning mig själv. Vid 9-snåret så ringde jag farbror veterinären. Fick reda på att han skulle komma hem till mig mellan kl 12-13. Det är dags för det årliga veterinärbesöket som innebär vaccinering och koll av Oktawias tänder.

När jag hade tiden för besöket klart för mig så tillbringade jag fm med att tvätta, plocka undan lite inne, fixade stallet. När tvätten var klar så kunde jag hänga ut tvätten på torkvindan - så fint väder var det.

En som verkligen uppskattade den sköna vårvärmen idag - det var Lillan. Idag ville hon inte ha något täcke på sig och hon ville inte gå in i huset ;-)
Förre helgen så kollade jag runt i trädgården, men då var endast snödropparna uppe, men nu efter ett par dagar med sol och värme - då har det hänt lite...

Blåsipporna blommar för fullt :-)Även krokusarna har vaknat till liv och några bin var i full fart med att samla in pollen...Vid 11-snåret så fick pållarna sin lunch så de skulle hinna käka innan veterinärbesöket. Det var 15 grader varmt ute och jag plockade av Oktawia hennes tunna täcke. Nu fick damen vara nakenfis och det verkade hon bara vara skönt ;-).Gott med mat...
Vid 12-snåret kom T för att vara behjälplig vid tandkollen. Vid 12.30-snåret så kom veterinären och Oktawia fick en lugnande spruta till att börja med. När det gällde vaccinationen så var det endast hästinfluensa som båda pållarna behövde. Det är nästa år som de ska ha dubbelvaccin i form av hästinfluensa och tetanus. Oktawia var det inga problem att de sin vaccineringsspruta. Hon är lätt att sticka... men Bianca.... Den lilla ponnyn tyckte att fabror veterinären var hur äcklig som helst och ville inte låta honom komma i närheten. När hon sedan helt plötsligt fick ett stick i halsen så blev hon så arg att hon försökte sparka ut veterinären ur boxen :-O. Varken jag eller vetten var riktigt beredda på reaktionen. Bianca var upprörd över behandlingen ett bra tag efter att vaccineringen var avklarad ;-)

Så var det dags att kolla Oktawias tänder. Damen var lite lätt drogad så det var inga problem att stoppa in en munrulle i munnen på henne. Veterinären hittade lite vassa kanter som behövde fixas till - inte mycket alls så det var snabbt åtgärdat.

När jag ändå hade vetten ute så fick jag även recept på lite preparat. Det nyligen tagna träckprovet visade att jag behöver avmaska för lilla blodmasken, fick alltså Norometic utskrivet för det. Fick även recept på Sedalin så jag har det till alla skoningar för ett år framöver.

Veterinärenbesöket var avklarat på 30 min och pållarna fick stå kvar inne. Oktawia behövde vakna till ur sin "narkos" innan hon fick gå ut och framför allt äta. Det brukar ta 3-4 timmar.

Eftersom det var ett otroligt vacker väder så släpade jag fram ett par utestolar. De blev avtorkade och placerade i solen. Innan vi placerade oss i dessa stolar så for vi iväg till ICA-affären för att shoppa hem lite kylskåpsvaror och så löste jag ut ett paket som jag beställt. När vi var hemma igen så blev det en fikastund i utestolarna. Så skönt att sitta i solen och slappa en stund. Det är ju inte varje dag som jag sitter och bara latar mig ;-).

Men som vanligt så orkar jag inte lata mig någon längre stund. Efter en timme blev både jag och T rastlösa... så det blev en sväng ut till Marieberg. T kände behov av en vårjacka - den tjocka vinterjackan är ju lite overkill för tillfället. Vi gick en vända och kollade utbudet, men han fastnade för en softshelljacka som de hade kampanjpris på vid Intersport. Så den fick det bli...

När vi var hemma igen så gjorde vi en snabb insats i trädgården. Beskärningen av mina äppleträd är inte klar än på långa vägar. Vi hade en timme på oss innan det skulle bli för mörkt och vi hann i alla fall några grenar på ett träd. Borde bli helt klar med det i morgon.

Resten av kvällen blev en lugn kväll framför TV:n. Käkade lite ost och kex och kollade på lite film. En lagom avslutning på denna semesterdag. Och detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0