28/3 Onsdag - Födelsedag...

Den 28 mars 2012 är det idag - det innebär att T fyller ett halft sekel idag :-D Hipp hipp hurra! Tycker inte alls att det är så himla länge sedan han var en gänglig, finnig ygnlig med långt svart hår - ja, han var ju svartrockare på det glada 80-talet ;-). Det är han väl i och för sig fortfarande... men frisyren är lite annorlunda och han kommer inte i sin gamla jeanväst med Motorhead-bilden på... *fniss*.

Hans dag har ocskså kunnat vara lite roligare - han blev inte uppvaktad på sitt arbete. Arbetsgivaren skippar tydligen detta med 50-årsfirande... däremot så fick han träffa en annan kändis...

T tillhör ju en av de personerna som drabbats av en mycket cynisk behandling av kommunens personal. Finns att läsa mer på etc.se hemsida.

Efter 27 år som beredskapsanställd vid kommunen så är det tack och adjö. Pga att dessa personer arbetat på ett beredskapsavtal så är de undantagna allt vad LAS och företrädesrätt heter.... Utan nu ska de slängas ut för att ersättas med yngre billigare personal :-O

Vad jag vet så är ju inte ålder ett skäl för uppsägning...

Behandlingen av personalen har i alla fall fått LO att reagera. Igår kom LO's styrelseordförande Wanja Lundin för att prata med gänget. Se mer här.

Med tanke på ovanstående omständigheter var T inte direkt upplagd för något jättekalas, men jag och en kompis till T var välkomen på lite firande framåt kvällen.

Så efter jobbet var det först iväg till Willys för att shoppa lite mat och sedan full fart hemåt. Packade upp matvarorna. Mockade i raketfart och rastade av Lillan. Iväg en snabb sväng in till min Gruppchef i Oriflame och betalade lite varor. Vid 19-snåret var jag äntligen på plats för att fira den gamla gubben ;-).

Innan jag delade ut paket och blomsterkvast så fick T vacker hör på lite "vacker" sång från mig - förstår inte alls varför han höll för öronen *harkel*. Sedan mumsade vi på smörgåstårta som smakade jättegott och presenter delades ut. Utav mig fick T en nu gosig morgonrock och lite blommor. Han blev jätteglad över morgonrocken - hans gamla hade nämligen precis gott sönder... Eftersom han inte hade önskat sig något speciellt i present så lyckades jag alltså pricka in rätt bra ändå ;-).

Vid 21-snåret var det dags att fara hemåt och när jag kom hem så var det dags att plocka in pållarna för kvällen. Snabb koll av kusarna och kvällsmaten serverades. Lillan blev ordentligt kvällsrastad och jag avslutade kvällen med lite soffhäng framför TV4:ans nyheter.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0