29/3 Torsdag - Hemmakväll...

Efter jobbet så fick det bli en tur till Granngården, lite hästmat och kattmat fick följa med hem. Jag hann sedan precis hem när T dök upp. Han kollade på min bil under tiden som jag fixade med stallsysslorna och snart kom han tillbaka med min bakre ljuddämpare i högsta hugg. Röret var helt avrostat precis framför ljuddämparen och alltså helt utom räddning. Blir till att hålla på med lite bilmek i helgen ;-).

Lite onödigt att åka för mycket med en bil som låter som ett reaplan och jag bestämde mig för att det fick bli till att motionera pållan hemma. När jag var klar med mockningen plockade jag in pållarna och Oktawia fixades iordning för ett pass med tömkörning. Vi utnyttjade en vacker solnedgång till detta arbetet och pållan skötte sig alldeles utmärkt. Det såg ut som om hon tyckte att passet med tömkörningen var precis lagomt jobb. Damen såg nöjd ut och var också lugn i munnen och samarbetsvillig. Efter uppvärmningen så tränade vi på övergångar galopp-skritt-galopp och det fungerade alldeles utmärkt. Det märks att Oktawia blivit starkare för hon orkade samla sig bra i galoppen och gjorde bra avsaktningar för rösten. Både matte och häst var nöjda när vi var klara och gick tillbaka till stallet.

Efter motionspasset blev pållan ompysslad och Bianca blev också lite borstad. Ponnyn fäller rejält och hon tyckte det var hur skönt som helst att bli borstad ;-). Var klar med stallpysslet lagom när det var dags att kvällsmata pållarna. Min egen kväll avslutades med att jag fixade månades räkningar och så kollade jag på lite nyheter på TV4. Roligare än så här blir inte idag.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0