5/3 Måndag - Motionsomgång...

Åter måndag och en ny oförstörd vecka framför mig :-). Full rulle på jobbet - utöver mitt vanliga jobb så hade jag även "kökstjänst" idag. Vilket innebar att det gällde att komma ihåg att fixa diskmaskinerna och hålla ordning i personalrummet. Missar man att fylla, sätta på och tömma diskmaskinerna - då är man illa ute ;-). Kom ihåg mina åtaganden under dagen i alla fall ;-). Vid 17-snåret så var arbetsdagen slut och det var full fart hemåt.

Planen för kvällen var ett ridpass i ridhuset för mig och pållan. Alltså var det bara att sätta fart. I med lite mat och så på med stallkläderna. Fyllde på vattendunkarna och så ut i stallet. Fixade med mockningen, nytt strö i boxarna, vattenhinkar gjrodes rent och så in med pållarna. Trailern hakades på bilen och Lillan hoppade snabbt in i skuffen - vovven älskar att åka bil...

Fixade iordning Oktawia för ett ridpass i ridhuset och vid 19.15 var vi klara för avfärd och styrde kosan mot ridhuset. Vid ridhuset mötte T upp och han tog en promis med Lillan under tiden som jag och Oktawia slet i ridhuset.

För dagen så var Oktawia lite motsträvig. Efter sedvanlig uppvärmning så försökte vi oss på lite skänkelvikning - total överkurs tyckte Oktawia, som hade bogar åt alla håll och la huvudet på sned och bet fast i bettet... Inte helt lätt att få bra kontakt med en pålla som hade betong i munnen... vi övergick till övergångar trav-skritt-trav. Funkade rätt OK, även galoppjobbet funkade bra och det fick bli lite jobb med övergångar galopp-skritt-galopp innan det fick räcka för dagen och vi varvade ner. Efter en stunds avskrittning så hoppade jag av och det fick bli avsutten skritt - passade på att plocka upp hästbajs under tiden... Ridpasset resulterade i alla fall i att pållan var svettig och matte också.

Var hemma igen strax efter kl 21 och pållan blev sedvanligt omhändertagen innan kvällsmaten serverades. Plockade undan alla prylar och jag var klar för kvällen. Lite lätt trött parkerade jag i sofan och jag hann i alla fall se andra halvan av CSI NY. Nu är det nyheterna på TV 4 som får avsluta min kväll.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0